Avrupa bu sene hayal olabilir

Avrupa bu sene hayal olabilir

PFDK ve savcının şike skandalı davasındaki birbirine zıt görüşleri üzerine gözler UEFA'ya çevrildi.

Avrupa bu sene hayal olabilir
16px
24px
04.06.2012 06:49
ABONE OLgoogle

Buna karşı TFF cephesinde de ilginç bir planın düşünüldüğü öğrenildi. UEFA'nın nasıl bir karar vereceğini kestiremeyen TFF'nin, son koz olarak CAS'a oynayacağı belirtiliyor. 3 Temmuz 2012'den bu yana Türkiye'nin gündeminden düşmeyen şike ve teşvik soruşturmasında gelinen nokta, tüm gözlerin UEFA'ya çevrilmesine neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 'Şike sahaya yansımadı' kararına karşılık savcı Ufuk Ermertcan'ın mütalaasında şike ve teşvike karıştığı gerekçesiyle birçok ismin ceza almasını istemesi kafaları iyice karıştırdı.
 
MÜTALAA SIKINTISI
 
UEFA, savcının mütaalaasını dikkate alarak karar verirse birçok takıma cezai yaptırım uygulayacak. İşte bu noktada TFF'nin karşı atağa geçerek UEFA'ya karşı CAS kozunu kullanması bekleniyor. TFF yetkilileri cezaların ağır olması durumunda Türkiye'deki soruşturmanın bir emsalinin olmamasını gerekçe göstererek UEFA Tahkim Kurulu'na itiraz edecek. Burada Avrupa futbolunun patronuna "Daha önce Avrupa futbolunda bu kadar çok takımın birlikte suç işlediği iddası olmamıştı. Bu yüzden ilk kez yaşanan bu durum karşısında bizim verdiğimiz karar emsal alınsın" önerisi götürülecek. Eğer bir sonuç alınamazsa TFF ile ortak hareket edecek olan kulüpler aynı savunmayı Uluslararası Spor Tahkim Kurulu'na (CAS) taşıyacak. Böylece bir anlamda UEFA'nın çok çekindiği CAS, TFF ve kulüplerin işbirliğiyle resti devreye sokulmuş olacak.
 
AVRUPA BU SENE HAYAL OLABİLİR
 
UEFA, yaptığı değerlendirme sonucunda Türk kulüplerini suçlu bulursa, CAS yolu açık olsa bile, ceza alan kulüplerin bu sezon Avrupa'ya gitme şansı ortadan kalkacak. Bunun sebebi ise itiraz, dosyaların değerlendirilmesi ve savunmaların alınmasından oluşan sürecin uzun olması. Tabii burada UEFA'nın sadece adı geçen kulüplere değil, milli takım da dahil olmak üzere Türk futbolunu tümden cezalandırması da söz konusu.
 
FIFA'YA ÇIKARMA
 
Türkiye Fubol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile biraraya gelmeye hazırlanıyor. FIFA'nın Zürih'teki merkezinde yapılacak nezaket ziyaretine TFF Genel Sekreteri Prof.Dr. Emre Alkin de katılacak. Başkan Demirören'in başkanlığa seçilmesi nedeniyle Sepp Blatter'e yapacağı ziyaret 6 Haziran Çarşamba günü saat 10.00'da gerçekleşecek. Yıldırım Demirören'in İsviçre’de UEFA'nın Türkiye için şike konusunda vereceği kararlar öncesinde de nabız yoklayacağı öğrenildi. Çeşitli temaslarda bulunacağı belirtilen Demirören’in FIFA yetkilileriyle de bir araya geleceği sızan haberler arasında.
 
"TAHKİM CEZALARI KALDIRACAK" İDDİASI

 
TFF kulislerinde konuşulan bir iddia ise PFDK'nın verdiği men cezalarının Tahkim Kurulu tarafından kaldırılacağı yönünde. Ancak bir kısım TFF yetkilisinin bu fikre "Bu hamle bize hem içeride hem dışarıda zarar verir" gerekçesiyle karşı çıktığı öne sürülüyor.
 
PFDK kime ne ceza verdi?
 
Şekip Mosturoğulu (F. Bahçe yöneticisi): ............1 yıl
 
İlhan Yüksel Ekşioğlu: (F. Bahçe yöneticisi): ......3 yıl
 
Cemil Turan (F. Bahçe menajeri): ..........................1 yıl
 
İbrahim Akın (Gaziantep futbolcusu): ..................3 yıl
 
Ahmet Çelebi (Sivas yöneticisi): ...........................2 yıl
 
Ümit Karan (Eskişehir eski futbolcusu): .............2 yıl
 
Serdar Kulbilge (Ankaragücü kalecisi): ..............2 yıl
 
Cengiz Demirel (G.Birliği eski yardımıcı antrenörü):1 yıl
 
Yavuz Ağırgöl (Menajer): ........................................1 yıl
 
Mehmet Şen (Menajer): ..........................................1 yıl
 
Orçun Özateş/Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde