Avrupa Parlamentosu Guaido'yu tanıdı

Avrupa Parlamentosu Guaido'yu tanıdı

Venezuela’da solcu hükümete meydan okuyarak geçici devlet başkanlığını ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido, Avrupa Parlamentosu tarafından tanındı.

Avrupa Parlamentosu Guaido'yu tanıdı
16px
24px
31.01.2019 12:24
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump ile müttefiklerinin 'Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıdığı Juan Guaido için Avrupa Parlamentosu (AP) da karar çıkardı. Guaido'yu 'Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıyan AP, Avrupa Birliği (AB) hükümetlerini aynısını yapmaya çağırdı.

Uluslararası toplum nezdinde Venezüella'yı kimin temsil ettiğine dair kargaşa yaratmaya yönelik bir adım da Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) geldi. AP, oylamaya gidip kabul ettiği kararla aslında resmi konumu Venezüella'daki Ulusal Meclis Başkanlığı olan Juan Guaido'yu 'meşru Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıdığını duyurdu. Kararda AB hükümetlerine de tanıma çağrısı yapıldı.

'AB liderliğinden Venezüella konusunda güçlü ve birlik içinde pozisyon almasını' isteyen karar, 'demokrasinin yeniden tesisi için seçimler düzenlenene dek Guaido'nun tek meşru geçici devlet başkanı olarak tanınmasını' talep etti. 

Hızını alamayan parlamenterler, kararda, seçilmiş Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hükümetine bağlı büyükelçiler yerine Guaido'nun kendi kafasına göre atadığı büyükelçilerin AB devletleri tarafından akredit edilmesi talebine de yer verdi.

Oylama sonucunda, 'Guaido'yu Venezüella Anayasası'nın 233. maddesi doğrultusunda geçici devlet başkanı olarak tanıyan' tasarı 104'e karşı 439 oyla kabul edildi.

AP kararlarının tek başlarına bağlayıcılığı bulunmuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde