Avrup Girişimcilik Ödüllerine başvurular başladı

Avrup Girişimcilik Ödüllerine başvurular başladı

Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006 yılından bu yana verilen, ''Avrupa Girişimcilik Ödülleri'' için başvurular alınmaya başladı.

Avrup Girişimcilik Ödüllerine başvurular başladı
16px
24px
11.10.2010 18:01
ABONE OLgoogle

İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacıyla Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006 yılından bu yana verilen, ''Avrupa Girişimcilik Ödülleri'' için başvurular alınmaya başladı. 

     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) yapılan yazılı açıklamaya göre, ''girişimcilik ruhunun geliştirilmesi'', ''yeteneklere yatırım yapmak'', ''girişimcilik ortamının geliştirilmesi'', ''işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi'' ve ''sorumlu girişimcilik'' kategorilerinde verilecek ödüller için 15 Kasım 2010 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek. 

     Yarışmaya, yerel, bölgesel ve ulusal kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumları ve girişimciler, eğitim programları ve iş örgütleri arasındaki kamu-özel ortaklıkları ve üniversiteler başvurabilecek.
     Ulusal düzeydeki başvurular sadece ''girişimcilik ruhunun geliştirilmesi'' ve ''işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi'' kategorilerinde yapılabilecek. 

     Başvurular, uygulamanın son iki yılda gerçekleştirilmiş, orijinal, yenilikçi ve tekrarlanabilir olması ve yerel ekonomiye, yerel paydaş ilişkilerini geliştirmeye yönelik sağladığı katkılar açısından değerlendirilecek. 

     Başvurular arasında yapılacak değerlendirme sonucunda her kategori için birer başarı ödülü, ayrıca kategoriler içinden seçilen en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilecek. 

     Ulusal seçim süreci sonunda her ülkeden belirlenen iki aday Avrupa Komisyonu'na bildirilecek ve başvurular bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri iş dünyası ve üniversite temsilcileri, Avrupa Konseyi Başkanlığını yürüten ülke temsilcileriyle bir önceki yıl ödül alan kurum/kuruluş temsilcisini içeren 7 kişiden oluşacak. 


     Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006 yılından beri verilmekte olan Avrupa Girişimcilik Ödülleri, 2010 yılına kadar sadece üye ülkeler ve Norveç'in katılımına açık bir program olmasına rağmen Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerine aktif olarak katılan KOSGEB'in çabaları sonucunda programa Türkiye de dahil edildi. 

     Avrupa Girişimcilik Ödülleri 2011 için başvuruda bulunmak isteyenlerin www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşabilecekleri başvuru formunu doldurarak en geç 15 Kasım 2010 tarihine kadar KOSGEB Başkanlığı'na göndermeleri gerekiyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde