Avrasya Tüneli hakkında iki farklı açıklama: Yıldırım 'zam yok' dedi, Turhan farklı konuştu

Avrasya Tüneli hakkında iki farklı açıklama: Yıldırım 'zam yok' dedi, Turhan farklı konuştu

urhan kur değişikliği nedeniyle şirketlerin Avrasya Tüneli'nde zam için müracaat ettiklerini belirterek, "Bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi. Binali Yıldırım ise Avrasya Tüneli'ne 2019 yılında zam gelemeyeceğini açıklamıştı. Vatandaşın aklına ise "o zaman bu neyin çalışması" sorusu düştü.

Avrasya Tüneli hakkında iki farklı açıklama: Yıldırım 'zam yok' dedi, Turhan farklı konuştu
16px
24px
07.02.2019 11:51
ABONE OLgoogle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri Kurumunda (BTK), Bakanlığın “2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılı hedefleri”ne ilişkin düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Turhan burada yaptığı açıklamada Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-İzmir Otoyolu sözleşmelerinde yılda bir defa tutarın belirlendiğine işaret ederek, “Bununla ilgili 2018’de yaşanan aşırı kur değişikliği nedeniyle firmalar bize müracat etti. Biz de bunu Hazine ile inceliyoruz. Burada mağduriyetin giderilmesi adına hem kamunun hem de görevli şirketin hak ve hukukunu koruma adına Hazine’deki arkadaşlarımızla nasıl bir çözüm yapılacağı konusunda çalışmalar devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.  Avrasya Tüneli'ne sehven yapılan zamda dolar kurunun 7.30 TL alınması dikkat çekti

“GÖREVLİ ŞİRKETLER YÜKSEK FAİZ ÖDEMEKLE KARŞI KARŞIYA”

Bakan Turhan, Avrasya Tüneli ile ilgili olarak gündeme gelen zam iddialarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Yılda iki defa belirleniyor. Kur değişikliği nedeniyle firmalarımız bize müracaat etti. Biz de Hazine’deki arkadaşlarımızla inceliyoruz. Görevli şirketler yüksek faiz ödemekle karşı karşıya. Bunun üzerinde çalışıyoruz.”   Yıldırım: Avrasya Tüneli'nde yıl sonuna kadar zam yok

BİNALİ YILDIRIM ‘2019’DA ZAM YOK’ DEMİŞTİ

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım geçen gün canlı yayında yaptığı açıklamada Avrasya Tüneli’ne yılbaşına kadar zam yapılmayacağını açıklamıştı. Avrasya Tüneli’nde fiyatların bu sene sonuna kadar aynen devam edeceğini söyleyen Yıldırım, “(Gebze-Halkalı banliyö hattı) Benim edindiğim bilgi, Mart ayının 10’undan itibaren yolculu seferlere başlayacak hale gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

ZAM SEHVEN AÇIKLANMIŞTI

31 Ocak’ta Avrasya Tüneli resmi sitesinde yer alan bir duyuru ile Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretlerinin otomobiller için 32.10 TL, minibüsler için 48.10 TL’ye çıkarıldığı bildirilmişti.  Avrasya Tüneli zammı seçimlerden sonraya ertelendi, vatandaşa 1 Nisan şakası yapacaklar'

Aynı günün akşam saatlerinde ise Ulaştırma Bakanlığı da bir açıklama yaparak Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde artış yapılmadığını, yeni ücret tablosunun siteye sehven konulduğunu açıklamıştı.

1.2 MİLYAR DOLARA YAPILDI

Toplam 1. 2 milyar dolara mal olan Avrasya Tüneli yap işlet devret modeli ile hizmet veriyor. Tünelin işletmeciliğini 22 yıl daha, Türkiye’den Yapı Merkezi ve Güney Kore’den SK E&C şirketlerinin ortak kurduğu Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ) yapacak. Avrasya Tünelinde yıllık 25.6 milyon araç Hazine garantisi verilmiş durumda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde