Avrasya Tüneli Bakanlar Kurulu kararına eklenmeyi unutulmuş

Avrasya Tüneli Bakanlar Kurulu kararına eklenmeyi unutulmuş

Köprü geçişlerinde yüzde 18 olan KDV bir buçuk yıl önce yüzde 8’e indirilmişti. Ama Avrasya Tüneli karara eklenmesi unutulunca...

Avrasya Tüneli Bakanlar Kurulu kararına eklenmeyi unutulmuş
16px
24px
04.02.2018 06:51
ABONE OLgoogle

Avrasya Tüneli dediğimiz gibi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti 16.60 TL’den 21 TL’ye çıkarılan Avrasya Tüneli’nde KDV indirimi yapılacağını söyleyince yazdık.

Köprü geçişlerinde yüzde 18 olan KDV bir buçuk yıl önce yüzde 8’e indirilmişti. Amaç da, şirkete geçiş garantisi verilen Osmangazi ve 3. köprü geçişlerini ucuzlatarak, vatandaşın geçmesini sağlamak. Tabii o zaman Avrasya Tüneli hizmete açılmadığı için, Bakanlar Kurulu kararına eklenmesi unutulmuş. Avrasya Tüneli'nde gizemli ‘çarpan etkisi’: Geçiş ücreti 17.71 TL olması gerekiyordu, nasıl 19.20 oldu?

Fiyat çok yüksek bulununca, Avrasya Tüneli geçiş ücretine uygulanan KDV de dün düşürüldü. Tabii Bakanlar Kurulu bunun için toplanmadı. Önceden alınmış imzalarla ya da dolaştırılarak kararname tamamlandı.

3 Şubat tarihli Resmi Gazete’de, kararın 1 Şubat’ta “kararlaştırıldığı” yazıldı.

Hepimiz, Avrasya Tüneli geçişinin 21 TL’den 19.2 TL’ye düşürülmesinin tadını çıkarabiliriz.

Çiğdem Toker/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde