Avni Çelik’ten ikinci Marmaris operasyonu

Avni Çelik’ten ikinci Marmaris operasyonu

Son yıllarda Marmaris’ten 115 bin metrekare arsa alan Sinpaş, bir hafta önceki operasyonla arsa büyüklüğünü yaklaşık 173 bin metrekareye çıkardı

Avni Çelik’ten ikinci Marmaris operasyonu
16px
24px
20.07.2010 09:08
ABONE OLgoogle

İstanbul’da gerçekleştirdiği konut projeleri ve ihalelerde verdiği teklifler ile dikkat çeken Sinpaş Grubu, Marmaris’teki 115 bin 347 metrekare büyüklükteki dört arsasına ek olarak 58 bin 333 metrekare büyüklüğünde yeni iki arsa daha satın aldı. Böylece Sinpaş’ın Marmaris’teki arsa büyüklüğü 173 bin 680 metrekareye yükseldi. Marmaris’teki arsaları Ağustos 2008’de almaya başlayan firma, diğer üç arsanın satın almasını ise 2009’da gerçekleştirdi.

Yarı fiyatına satın aldı

Yeni aldığı taşınmazlarla bilikte Marmaris’te altı arsası olan Sinpaş’ın halen gerçekleştireceği belirli bir projesi mevcut değil. Şirketin daha önce aldığı arsalar için proje hazırlıklarını sürdürürken, yeni arsa için herhangi bir fikrinin olmadığı öğrenildi.

Sinpaş GYO ’nun Marmaris İçmeler Köyü Kızılkum Mevkii’nde bulunan son arsası iki parselden oluşuyor.

Yapı ve Kredi Bankası’ndan satın alınan yeni arsaların ekspertiz değerinin 49 milyon 700 bin olduğunu açıklayan Sinpaş GYO, bu arsa için 25 milyon dolar ödeyecek. İlk altı ay ödeme yapılmazken, satışı takip eden yedinci aydan başlayarak 25 ay boyunca ayda bir milyon dolarlık taksitler halinde ödeme yapılacak.

Yabancıları çekecek

İstanbul Sarayları’nın lansmanında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Marmaris’te zengin yabancıları ülkemizde ev sahibi yapmak için de harekete geçtiklerini söylemişti.

Gerçekleştirecekleri projelerle Marmaris’i dönüştereceklerini  ve büyük bir vizyon üstleneceklerini dile getiren Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, ‘Yabancıya lüks konut satacağız. Deniz kenarında yapacağımız konutlarla zengin yabancıları buraya çekmeye çalışacağız. Gerçekleştireceğimiz projelerle Marmaris’in vizyonu değişecek. Bu zamana kadar yabancılara ikinci sınıf konut satılmış. Biz bu hatayı düzelterek Marmaris’te yabancıları marka konut sahibi yapacağız” demişti.

Sinpaş’ın İstanbul projeleri

1- Bosphorus City:  Küçükçekmece Halkalı’da inşa edilen Bosphorus City’de Ortaköy Meydanı’ndan Beylerbeyi’ne, Kanlıca’dan Yeniköy’e, Paşabahçe’den Kandilli’ye kadar İstanbul’un birçok boğaz semtinin ismi kullanılıyor.

Bosphorus City, 246 bin metrekare arsa üzerinde 348 bin metrekare inşaat alanına sahip. Haziran 2008’de başlanan Bosphorus City’de 1. etap Haziran 2010’da, 2. etap Aralık 2010’da, 3.etap Nisan 2011’de ve 4. etap Aralık 2011’de teslim edilecek. Projede 27 bin metrekarelik su ve boğaz konsepti, 90 bin metrekarelik peyzaj ve yeşil alanının yanısıra zengin bir sosyal alanı bulunuyor.

2- İstanbul Sarayları:

“Saraylarda yaşatacağız” sloganıyla yola çıkan ve 62 farklı metrekare seçeneği bulunan İstanbul Sarayları projesinde büyüklükleri 75  metrekare 1+1’den, 426 metrekare 6 +1’e kadar tam 62 farklı ev seçeneği bulunuyor. İstanbul Sarayları; TEM, E-5 ulaşımları ve raylı sistemlerin merkezinde yer alıyor. 119 bin 500 metrekare büyüklükteki arsa üzerine toplam 1200 konut yapılması planlanıyor. Proje, 290 milyon TL’ye mal olurken Atatürk Havaalanı’na sadece 10 dakika mesafede.

Tebernüş Kireçci/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde