AvivaSA'dan açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

AvivaSA'dan açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Kişisel Veriler Kurulu açıklaması ile gündeme gelen AvivaSA müşteri bilgilerinin internet ortamında satıldığı bilgileri üzerine şirket bir açıklama yaptı.

AvivaSA'dan açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu
16px
24px
29.06.2020 13:54
ABONE OLgoogle

'Türkiye'nin en büyük emeklilik şirketlerinden Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. müşteri bilgileri çalınıp internette satışa çıktı' şeklindeki haberler üzerine şirket açıklama yaptı. 

İşte AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Açıklaması...

Veri sorumlusu sıfatına haiz bir kurum olarak şirketimiz bünyesinde tüm kişisel veriler 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında korunmaktadır.

12 Haziran tarihinde bir web sitesinde bazı kişisel verilerin bulunduğu ihbarı alınmıştır, ihbarda bu verilerin Şirketimiz ile ilgili olabileceği iddiası bulunmaktadır. Bu iddia doğrultusunda derhal Mahkeme kararıyla ilgili web sitesindeki ilan kaldırılmış ve Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Eş zamanlı olarak konu Kişisel Veriler Kurulu’na da bildirilmiştir. Kişisel Veriler Kurulu bizim bildirimimiz nedeniyle Kanun gereğince 23 Haziran 2020 tarihinde “Kamuoyu Duyurusu” yapmıştır. KVK Kurulu’na yaptığımız ön bildirime ilişkin duyuruya www.kvkk.gov.tr den ulaşabilirsiniz.  KVKK açıkladı! AvivaSa'nın müşteri bilgileri internette satışa çıktı!

Geldiğimiz aşamada, yanlış anlaşılmaları önlemek adına üç hususu vurgulamak isteriz:

Bugün itibarıyla ilgili verilerin AvivaSA verileri ya da AvivaSA müşterilerine ait kişisel veriler olduğuna ilişkin herhangi bir tespit bulunmamaktadır.

Hangi firmanın müşterilerine ait olursa olsun, mahkeme kararıyla erişimi engellenen ilanda belirtilen kişisel veriler; yaş, il, ilçe ve telefon bilgileridir. Bunun dışında ad, soyadı, kredi kartı gibi özel bilgilerin bulunduğuna ilişkin hiçbir ifade veya değerlendirme bulunmamaktadır.

AvivaSA olarak, bize yapılan ihbar ile kişisel verilerin kanuna aykırı olarak kullanıldığı bildirilmiştir. Söz konusu işlemin suç teşkil etmesi nedeniyle, ilgili kişisel verilerin AvivaSA ile bağlantılı olup olmadığına bakılmaksızın, konu derhal adli ve idari kurumlara yukarıda belirttiğimiz üzere bildirilmiştir. Bu bağlamda, gerekli adli ve idari süreç çerçevesinde söz konusu ilana erişim engellenmiştir.

Savcılığın soruşturması ve Şirketimizin incelemeleri devam etmektedir. Söz konusu soruşturma ve incelemeler sonucunda şayet, müşteri verilerinin ihlali ile ilgili bir tespit olması halinde, Kanun gereği bildirimler ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu bağlamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun “Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler” başlıklı 12nci maddesinin (5) numaralı fıkrası gereği,  Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na bildirim yapılacak, kurumsal internet sitemiz www.avivasa.com.tr ‘de gerekli bildirim yayımlanacak ve bu durumdan etkilenen müşterilerimiz bilgilendirilecektir.

Konuyu önemle bilgilerinize sunar, KVK Kurulu veya Şirketimiz tarafından yapılmayan herhangi bir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde