Aviva'da “Aşk üçgeni” skandalı

Aviva'da “Aşk üçgeni” skandalı

Aviva'daki aşk üçgeni skandalı CEO'sunun koltuğunu salladı. İşte o büyük skandal

Aviva'da “Aşk üçgeni”  skandalı
16px
24px
25.10.2009 08:29
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Aviva'da “aşk üçgeni” CEO'nun koltuğunu salladı. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Aviva CEO'su Andrew Moss'un, yardımcı kadrosunda çalışan bir kadınla aşk yaşadığı ortaya çıktı.

Şirketin Avrupa İnsan Kaynaklarından Sorumlu Direktörü'nün karısı ile ilişkisi ortaya çıkan CEO'nun görevden alınması gündeme geldi. Aviva Başkanı Lord Sharman, “Bu ilişkinin CEO olarak Andrew'un görevlerini yerine getirmede bir etkisi olmadığını düşünüyorum” diyerek Moss'u görevden almayı reddetti.

Moss'un şimdi karısıyla beraber yaşadığı evi terk ettiği, yasak aşk yaşadığı kadının da kocasını terk ederek Moss ile birlikte yaşamaya başladığı belirtildi.

Obama istedi ama AIG yöneticileri primini geri vermedi

ABD'de Obama yönetiminin devletten yardım alan şirketlerin prim uygulamalarını denetlemek için görevlendirdiği “Ücret Çarı” Kenneth Feinberg, American International Group'un (AIG) yüksek ücret alan yöneticilerinin geri ödemeye söz verdikleri primleri geri ödemediklerini bildirdi. Feinberg, 5 AIG yöneticisinden 4'ünün primleri geri vermediklerini belirtti.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, finansal kriz döneminde devlet yardımı alan şirketlerin üst yöneticilerine (CEO) yapılan ödemelerin azaltılması planından memnun olduğunu söyledi. Hazine Bakanlığı, finansal kriz sırasında devletten aldıkları yardımı geri ödemeyen 7 büyük şirkete, üst yöneticilere ücretler ve primler dahil yapılan toplam ödemelerin Kasım ayından başlamak üzere yarıya indirilmesi talimatı verdi.

Feinberg'in hazırladığı plana göre, bu şirketlerin 25 üst yöneticisine yapılan ödemeler yüzde 90'a kadar azaltılırken, her bir firmanın, en fazla kazanan 125 yöneticisine yapılan toplam ödemeleri yarıya indirmesi gerekiyor. Planda, 25 üst yöneticiye yapılan nakit ödemelerin birçok durumda 500 bin dolarla ve yan ödemelerin ise 25 bin dolarla sınırlandırılması öngörülüyor.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde