Avea CEO'su, ceza yazan BTK'yı yerden yere vurdu

Avea CEO'su, ceza yazan BTK'yı yerden yere vurdu

Erkan Akdemir, en çok Avea'ya ceza yazan BTK'ya ağır yüklendi..

Avea CEO'su, ceza yazan BTK'yı yerden yere vurdu
16px
24px
15.08.2012 10:01
ABONE OLgoogle

Telekom sektörünü denetleyen ve düzenleyen kurum olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), 1 Ağustos'ta 3 GSM operatörüne hizmetlerindeki 'kusur'lardan dolayı milyon TL'lik cezalar kesmişti. (BTK, tüketici aldattıkları gerekçesiyle en yüksek cezayı da Avea'ya yazmıştı)
 
Söz konusu cezaları sert bir dille eleştiren Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, bir kurumun ceza kesmede artış eğilimine girmesinin, ceza kesmek için can atmasının tasvip edilecek bir durum olmadığını söyledi. Akdemir, "Hiçbir düzenleyici kurumun kestiği cezalardan dolayı performans göstergesi yoktur. BTK ceza keserken ne bize ne de rakiplerimize adil davranıyor." dedi.

Bilişim Muhabirleri Derneği'nin önceki gün düzenlediği iftarın onur konuğu Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir'di. İftar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akdemir, BTK'nın neden kendilerine ceza kestiğini anlattı.

Geçen sene yürürlüğe giren yeni faturalama sistemine geçiş sürecinde bazı teknik nedenlerden dolayı Avea'nın müşteriye göndermesi gereken bilgilendirme mesajları ulaşmamış. Söz konusu durumu fark eden şirket, o süreçte geciken mesajlar yüzünden kota aşımı yapan müşterilere ek ücret yansıtmadı. Ayrıca bu durumu ve müşteriyi mağdur etmeden çözdüğünü BTK'ya bildirdi. Ancak BTK, Avea'ya 1 Ağustos'ta 2,222 milyon TL ceza kesti. BTK'nın kestiği cezaların haksız olduğunu ifade eden Akdemir, "Biz müşterilerimizi mağdur etmeden sorunu ortadan kaldırdık. Bir kurumun ceza kesmek için can atması tasvip edilecek bir durum değil. BTK ceza keserken ne bize ne de rakiplerimize adil davranıyor." dedi.

Erkan Akdemir, İş Bankası'nın Avea'daki hisselerini satacağıyla ilgili haberlerine ilişkin olarak şu yorumda bulundu: "Bu adım İş Bankası'nın kendi tasarrufudur. Anladığımız kadarıyla finans dışı sektördeki varlıklarını azaltıyorlar. O yüzden böyle bir niyetleri var. Yoksa Avea'nın performansıyla alakalı bir durum söz konusu değil."

Akdemir'e baz istasyonu olarak bilinen iletişim kulelerinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili tartışmalar da soruldu. Akdemir, eski bir eğitim bakanının söylediği 'Şu öğrenciler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim' sözlerine atıfta bulunarak, "Ah şu iletişim kuleleri olmasa..." dedi. Bu kulelerin olmamasının düşünülmeyeceğini söyleyen Akdemir, "Bu, birisinin araba alıp içine benzin koymaması gibi bir durum." dedi.

Avea Teknoloji Müdürü Coşkun Şahin de, "Çamlıca Tepesi'ne büyük bir iletişim kulesi kurup hizmet vermek de mümkün. Ama onun ne kalitesi ne de işleyişi halkı memnun etmez." ifadelerini kullandı.

Avea Satıştan Sorumlu Müdürü Ali Yılmaz da iPhone 5'i rakiplerinden daha erken piyasaya süreceklerini söyledi. 2011'de cihaz satışlarını yüzde 32 artırarak pazardaki paylarını yüzde 21'lere çıkardıklarını belirten Yılmaz, Avea müşterisini en son teknolojiyi kullanmaya teşvik ettiklerini söyledi.
Kenan Mehmetzade/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde