Atilla Yeşilada'dan şok kehanet: Dolar seçime kadar 7 TL olacak

Atilla Yeşilada'dan şok kehanet: Dolar seçime kadar 7 TL olacak

Birçok yabancı ve yerli şirkete ekonomik danışmanlık yapan Atilla Yeşilada seçimlerden önce dolar kurunun 7 TL'yi göreceğini öne sürdü.

Atilla Yeşilada'dan şok kehanet: Dolar seçime kadar 7 TL olacak
16px
24px
17.11.2018 21:41
ABONE OLgoogle

30 Türk kurumuna ve 100’den fazla yabancı müşteriye, ekonomi anlamında araştırma ve danışmanlık hizmeti veren ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kurunun 2019 Mart yerel seçimlerine kadar tekrar 7 TL olacağını, seçimden sonra da IMF ile anlaşma yapılacağını ileri sürdü.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin de etkisiyle dolar kuru 7.20 TL'ye kadar çıkarak rekor kırmıştı. Sert dalgalanmaların devam ettiği günlerde Kur 6.40 TL seviyelerindeyken Atilla Yeşilada, "yıl sonuna kadar dolar kuru 5.50 TL seviyelerine kadar geriler" diyerek dikkat çekici bir tahmin öne sürmüştü.

Yeşilada'nın Dolar 5.50 olur tahmini yaptığı günlerdeki dolar kuru

Yeşilada, dolar kurunun o zamanki değeri hakkındaki konuşmasında, Türkiye'de izlenen yanlış politikaların, enflasyonun ve ABD ile yaşanan krzin doları 6'lı seviyelerin üzerine çıkardığı vurgulamıştı.

Atilla Yeşilada Türkiye'nin içinde bulunduğu kötü ekonomik göstergelerin ABD ile yaşanan krizi kaldıramacayacağını ve Rahip Brunson'un serbest bırakılmak zorunda kalınacağını da söylemişti.

Yeşilada Brunson'un serbest bırakılmasından sorna ABD ile yaşancak olumlu görüşmelerin doların üzerindeki baskıyı kaldıracağını ve dolar kurunun 5.50 TL'ye gerileyeceğini tahmin etmişti.

Göstergeler ve beklentiler üzerine yaptığı dolar tahmini gerçekleşen Yeşilada, bugün Youtube sayfasında yayınladığı yeni bir video ile tekrar gündeme geldi. Yeşilada dolar kurunun 2019 Mart yerel seçimlerine kadar tekrar 7 TL'ye ulaşacağını savundu.

Yeşilada, yeni konuşmasında hiçbir zaman yatırım tavsiyesi vermediğini yatırım tavsiyesi vermek için kişinin özel durumlarının bilinmesi gerektiğini vurgularken "Seçimlerden önce Dolar-TL 7 TL'yi görür ama orada kalmaz. Seçimlerden sonra IMF'nin Türkiye'ye çağırılıp anlaşma imzalayacağını düşünüyorum ve tekrar dolar kuruyla ilgili 5 TL seviyelerini konuşuruz. IMF'nin geldiği senaryoda 2019 yılı sonunda Dolar-TL kurunu 6.25 TL seviyelerinde bitiririz diye düşünüyorum" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde