Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı nasıl gerçekleşti?

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı nasıl gerçekleşti?

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan üç canlı bomba saldırısınında kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı nasıl gerçekleşti?
16px
24px
29.06.2016 15:51
ABONE OLgoogle
Saldırıyı gerçekleştiren teröristler ölü sayısını arttırabilmek için hain planı devreye soktu. İşte 41 kişinin hayatını kaybettiği olayda son durum ve saldırının ayrıntıları...

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) saldırıyla ilgili güvenlik kamera görüntülerini topladı. 3 teröristin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminaline taksiyle geldikleri belirlendi.

KAN SUSAMIŞ HAİNLER!

Teröristlerden biri, taksiden inince giriş kapısı önünde beklerken bir diğeri de hemen içeri yöneldi.

Havalimanı girişindeki x ray cihazı önünde kuyrukta bekleyenlere ‘Biraz sonra burada bomba patlayacak’ diyerek bağırdı. Yolcuların kapıya doğru akın etmesiyle de kapıda bekleyen teröristler önce kurşun yağdırdı, sonra üzerindeki bombayı patlattı.
dishatlar

POLİS KALABALIK NEDENİYLE MÜDAHALEDE ZORLANDI

Bu sırada üçüncü terörist ise kaostan yararlanarak planladıkları gibi yürüyen merdivenlerden koşarak üst kata, yani Atatürk Havalimanı’ndaki Gidiş Terminali’ne çıktı.

Etrafa ateş açarak koştuğu görülen terörist, bir polis tarafından vurularak yere düştü. Silahı kendisinden uzağa fırlayan saldırgan daha fazla çatışamayacağını anlayınca düştüğü yerde üzerindeki bombayı patlattı. Polisin saldırganı vurup düşürmesiyle daha fazla kişinin öldürülmesinin önüne geçildi.

NEDEN TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD ÜZERİNDE DURULUYOR

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha uzmanları da tek tek delilleri topladı. Polisi IŞİD’e götüren değerlendirme ise ‘saldırının hedef alındığı noktanın daha çok turistlerin bulunabileceği dış hatlar terminalinin incelenmesi' oldu.

IŞİD'in geçmişteki eylem sicilinde Sultanahmet ve Taksim de Alman ve İsrailli turistleri hedef alması, benzer eylemeleri Belçika ve Fransa'da yapmış olması, saldırıda direkt sivillerin hedef alınması, son 4 gün içerisinde örgütün İstanbul'da 2 ayrı bomba timinin yakalanması, yine örgütün Türkiye'yi İslam olarak kabul etmeyip “Tahut” düzenin devamı olduğu bir ülke olarak görüp cihat alanı içerisinde görmesi gibi değerlendirmeler ilk olarak IŞİD Örgütünün telaffuz edilmesine neden oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde