Atatürk Havalimanı’nda özel jet düştü! Yaralılar var

Atatürk Havalimanı’nda özel jet düştü! Yaralılar var

İstanbul Atatürk Havaliman'ında özel bir jet iniş sırasında düştü; Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı. Kazada jetten 2 pilot, 1 hostes, 1 yolcu olmak üzere 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. Kazadan bir süre sonra pistler tekrar kullanıma açıldı.

Atatürk Havalimanı’nda özel jet düştü! Yaralılar var
16px
24px
21.09.2017 20:18
ABONE OLgoogle

Atatürk Havalimanı’nda kaza yapan 1998 model TC-KON tescilli özel jetin acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve daha sonra alev aldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'nda KKTC'ye gitmek için havalanan özel bir jet, havalandıktan kısa bir süre sonra acil iniş istedi. İniş sırasında pistten çıkan jette yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince yangına müdahale edilip söndürüldü.  

Düşen Cessna TC-KON uçağı

4 KİŞİ YARALANDI

Olayda jetteki 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İNİŞ TAKIMLARI AÇILMADI

Edinilen ilk bilgiye göre daha önce Sanko Holding’e ait olan özel jetin iniş takımlarının açılmadığı için düştüğü belirtiliyor. Kırgız bir iş adamına ait olduğu öğrenilen uçağın mürettebatının tamamının Türk olduğu bildirildi.

Düşen uçağın, Atatürk Havalimanı 3-5 pistinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kalkış yaptığı, havalandıktan sonra kaptan pilotun, kuleye iniş takımlarında arıza olduğunu söylediği, bunun üzerine kulenin kaptan pilota acil iniş isteyip istemediğini sorduğu, kaptan pilotun önce acil iniş istemediği, Atatürk Havalimanı’na 2 mil kala yardım çağrısı yaptığı, uçağın inmeye çalıştığı sırada da piste vurarak kaza yaptığı öğrenildi.

“UÇAK KALKIŞ ESNASINDA TEKERİ PATLAMASI SONUCU ACİL İNİŞ YAPTI”

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uçak kalkış esnasında tekerinin patlaması sonucu acil iniş yaptı” ifadeleri kullanıldı.

Kaza yapan jetten 2 pilot, 1 hostes, 1 yolcu olmak üzere 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.  

KAZA SONRASI UYARI

Kazanın ardından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, olası tehirler için yolcuların THY’nin web sitesinden uçuşlarını takip etmeleri uyarısında bulundu.  

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaşanan kazanın ardından bir açıklama yaptı. Şahin, “Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar normale döndü, yüzde 100 uçuş sağlanıyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde