Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı yerde patlama oldu, 28 kişi öldü

Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı yerde patlama oldu, 28 kişi öldü

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yaşanan terör saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 60'a yakın kişi de yaralandı.

Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı yerde patlama oldu, 28 kişi öldü
16px
24px
28.06.2016 23:28
ABONE OLgoogle
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde patlamalar oldu. İlk belirlemelere göre 3 ayrı patlama olduğu belirtiliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. Hangi terör örgütü biliniyor, ancak teyide ihtiyaç var" açıklamasında bulundu. Başbakan Yıldırım'ın Ankara'dan İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." dedi.




İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Atatürk Havalianaı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 60 kişinin yaralandığını açıkladı. Şahin, "3 canlı bombanın olduğunu değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

SALDIRI NASIL OLDU?

İlk bilgiler iki ayrı patlama olduğu şeklindeydi. Bu daha sonra bunun üç ayrı canlı bomba olduğu şeklinde düzeltildi.

İlk gelen bilgiler şu yöndeydi.

Üzerinde mont bulunan bir şahıs sivil şahısların dikkatini çekiyor. İstanbul sıcağında üzerinde montla dolaşan şahsı polisler izlemeye başlıyor. Bu şahıs iki arkadaşının yanına gidince, takip edildiklerini fark ediyorlar. Bu sırada kalaşnikof tüfekle polisleri tarayıp, sivillerin arasına karışıyorlar. İlk canlı bomba dış hatlar gelişin önünde kendini patlatıyor. En büyük can kaybı ve yaralılar burada yaşanıyor. 

Polislerin karşılık vermesi üzerine teröristler Dış Hatlar Geliş Kapısından içeriye doğru koşuyor. Görüntülerde tam X-Ray cihazının olduğu yerde canlı bomba pimi çekerek kendini patlatıyor. Görüntülerde orada büyük bir alev topu ve patlamanın şiddetiyle yaralanan ve etrafa savrulan insanlar gözüküyor. Orası çok kalabalık olduğu için patlamanın etkisi büyük oluyor. Alevler dış hatlar salonunun içine doğru yayılıyor. Teröristler bu arada silahla taramaya başlıyor.

Bir terörist çatışmada vurularak öldürülüyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor.  Biri de sağ olarak ele geçiriliyor. Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor.

FACEBOOK 'GÜVENDE MİSİN?' UYGULAMASINI KULLANIMA AÇTI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalar sonrası "Güvende misin?" mesajını tekrarladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalardan sonra kullanıcılara gönderdiği mesajda, "Güvende misin? Görünüşe göre İstanbul Atatürk Havaliamanı'ndan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir" ifadesi yer alıyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATINI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi. 

PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI

Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi. 

Bakanlık, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.  

OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili Obama'ya bilgi verildiği belirtildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde