Atatürk Havalimanı'na korkunç saldırı

Atatürk Havalimanı'na korkunç saldırı

Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinin girişinde art arda patlama meydana geldi..

Atatürk Havalimanı'na korkunç saldırı
16px
24px
28.06.2016 18:37
ABONE OLgoogle
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile taşınan yaralılar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi

Saldırının ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Olay sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı.

Başbakan Yıldırım'dan kriz masası oluşturulması için talimat

Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yayın yasağı getirildi

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

"Hastanelerde kan ihtiyacı bulunmamaktadır"

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi. Açıklamada İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve Akar ile toplantı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki patlamayla ilgili Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptı. 

Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

Başsavcı Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'nda incelemede bulundu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. 

Salihoğlu, havalimanındaki incelemesi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, henüz incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Başbakan Yıldırım: Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Yıldırım, "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir." dedi.

Mahkemeden Atatürk Havalimanı saldırısına yayın yasağı 

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verdi.




Kaleşnikofla havalimanında ateş açtılar...

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Ağır yaralılar var. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı. 

ÖLÜ SAYISI HIZLA ARTTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırıya ilişkin ilk olarak "10 şehidimiz var" diye açıklama yaptı. Ardından İstanbul Valisi Şahin ölü sayısı 28 diye duyurdu. Son açıklamayı Başbakan Yıldırım 36 diye yaptı. 

Giriş-çıkışlar kapatıldı

Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, Atatürk Havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Uçakların kalkışına izin verilmiyor

Atatürk Havalimanı'ndan pist başında bekleyen uçakların kalkışına izin verilmiyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde