Ataşehir’in yeni belediye başkanı hangi partiden?

Ataşehir’in yeni belediye başkanı hangi partiden?

Dışarıda büyük bir kalabalığın toplandığı Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan seçimlerde ilk iki tur oylamada adaylar partilerinin kendi oylarını aldı..

Ataşehir’in yeni belediye başkanı hangi partiden?
16px
24px
16.12.2017 13:26
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine seçilecek Vekil Başkan üçüncü tur oylama sonucu belli oldu. CHP’nin adayı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Vekili seçildi. Ak Parti adayı Mustafa Cevat Arzık’ın aldığı oy seçimi kazanmaya yetmedi.

Dışarıda büyük bir kalabalığın toplandığı Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan seçimlerde ilk iki tur oylamada adaylar partilerinin kendi oylarını aldı..

Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun 22, Ak Parti Grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor.

CHP’nin adayı İlhami Yılmaz ile Ak Parti adayı Mustafa Cevat Arzık’ın yarıştığı başkan vekili seçimlerinde, ilk iki turda da adayların oyların üçte ikisini alması gerekiyordu. Ancak ilk turda çoğunluk sağlanamadığı için üçünü tur oylamaya geçildi. . Partililerin aynı zamanda Grup Başkan Vekili olan adaylar, partilerinin kendi oyunu alabildi. Yasa gereği yeni başkan vekilinin belirlenebilmesi için ikinci tur oylamaya geçlidi. İki aday da bu turda üçte iki çoğunluğu sağlayamadığı için üçüncü tura geçildi.

Üçüncü turda salt çoğunluk olan 19 oy seçimi kazanmaya yeterken, 3. Turda da 22 oy alan CHP adayı İlhami Yılmaz, önümüzdeki dönem Ataşehir Belediye Başkanlığı makamına vekalet edecek. Seçime geçilmeden önce adayların konuşma yapmalarına izin verilmedi. Oylama öncesi Ak Parti Grubu”nun adayların konuşma yapması yönündeki talebine ilişkin önerge oy birliğiyle reddedildi.

Sonuç açıklanmadan önce, Meclis iç tüzük gereği netice sonuçlandığı zaman, sadece meclis üyelerinin alkış yapabileceği belirtilip, izleyici locası ve basın bölümünden alkış yapılmaması yönünde uyarıda bulundu. Salon dışındaki kalabalık ise sürekli olarak “Hak hukuk adalet” diye slogan attı.

AK PARTİ ADAYI: KENDİMİZİ ANLATAMADIK, BU ŞIK OLMADI, KINIYORUM

Seçim sonrası seçimi kaybeten Ak Partili adayı Cevat Arzık, söz alıp, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Arzık, seçimler öncesi adayların kendisini ifade etmesinin daha şık olacağını söyleyerek “Ataşehir çok zor günler yaşıyor. Ataşehir Başkan Vekili’ni bu tutumundan ötürü kınıyorum. Seçilen adayımızın yanında olacağız. Destek vereceğiz. Valilik ve bakanlık tarafından açıklanan yolsuzluk dosyalarının da Ataşehir halkı adına takipçisi olacağız” dedi.

CHP Meclisi Başkan Vekili Sati Özata, li kendisini kınayan Ak Partili adaya “Kınama sözünü size iade ediyorum” dedi.

CHP’Lİ YILMAZ “İLGEZDİ EN KISA ZAMANDA GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK”

Seçimi kazanan İlhan Yılmaz da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Keşke karşınıza böyle çıkmasaydım. Başkanımız yasa gereği beli bir süre görevinin başında olmayacak. Demokratik ortamda yapılan seçimde, beni görevlendirdiniz. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen belediye başkanımızın hukuki olmayan nedenlerle görevden uzaklaştırılmasını etik bulmuyorum. Tüm iftira ve karalama kampanyalarına karşı, İlgezdei’nin en kısa zamanda görevinin başında olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda ne ufak kesinti ve aksaklık olmayacak. Sayın başkanımızın hizmetelerini devam ettireceğiz..”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde