Ataşehir'e 1,5 milyar lira proje

Ataşehir'e 1,5 milyar lira proje

taşehir'de kurulacak İstanbul Finans Merkezi'nde 1,5 milyar lira yatırımla inşa edeceği proje başlıyor.

Ataşehir'e 1,5 milyar lira proje
16px
24px
01.01.2012 18:23
ABONE OLgoogle

Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi'nin Emlak Konut GYO A.Ş. ortaklığıyla, Ataşehir'de kurulacak İstanbul Finans Merkezi'nde 1,5 milyar lira yatırımla inşa edeceği proje başlıyor.

      Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi'nin yazılı açıklamasına göre, önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacak olan karma kullanımlı proje, rezidans bloku, ofis bloku, yüksek katlı bir kule ile açık ve kapalı AVM gibi bölümlerden oluşacak. Projede öncelikle satışa çıkarılacak 308 konut, henüz satışa sunulmadan ''büyük'' talep görürken, projeye konut sayısının 7 katından fazla talep geldi.

      Yapım aşamasında, 1.500 kişiye doğrudan istihdam yaratması öngörülen projenin tamamlanmasının ardından, içinde yer alacak ''Türkiye'nin en büyük'' ve ''en prestijli'' AVM'lerinden biri olması planlanan AVM ile 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

      Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, projenin sürdürülebilir proje konseptinde tasarlandığını ve mimari tasarımıyla, dünya kentleri ölçeğinde, insana odaklanmış yaklaşımlar sunacağını belirterek, projeyi, ''İstanbul'da yapı standartlarını yükseltecek mega bir proje'' olarak tanımladı.

      Varlıbaş, ''Konut, işyeri, otel, alışveriş merkezi, eğitim ve kültür tesisleri ile sinema ve spor alanlarını bir araya getiren proje, çok işlevli bir proje olarak tasarlanmıştır. Her biri sektörünün lideri 20'nin üzerinde uluslararası tasarımcı ve danışmanın bir araya geldiği Ataşehir projesi, Türkiye için değer yaratacak dünya çapında bir projedir. Uluslararası ölçekte pazarlanacak olan proje, gerek yurt içi gerekse yurt dışı yatırımcıların odak noktası olacak'' ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde