Atanan rektör ilk iş lüks araç kiraladı

Atanan rektör ilk iş lüks araç kiraladı

Mart ayında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir altı ay için lüks segmentte dört çeker makam aracı kiraladı.

Atanan rektör ilk iş lüks araç kiraladı
16px
24px
12.09.2020 07:46
ABONE OLgoogle

Aracı Temmuz ayında Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Halil İbrahim Azal'ın annesinin şirketi temin etti. Araç için altı ayda 81 bin 640 TL kira ödenecek.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir günde 24 saat, haftasonu ve resmi tatiller dahil kullanılmak üzere lüks segmentte dört çeker makam aracı kiraladı. Aracın 6 aylık kirası 81 bin 640 TL oldu. İhale dosyasında aracın E segmenti olacağı belirtildi. İhale için 4 Haziran’da onay alındı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından açılan ihale 15 Haziran’da yapıldı. İhaleye tek şirket girdi. Asya Orman Ürünleri Mobilya ve Tic. Ltd. Şti. en düşük teklif olarak 73 bin 200 TL verdi.

ANKA'nın haberine göre araç 1 Temmuz’da rektörlüğe teslim edildi ve 31 Aralık 2020’ye kadar kullanılacak. Bu altı aylık kiralamanın toplam maliyeti ise 81 bin 640 TL 2 kuruş oldu.

MALİYE ÇALIŞANIYKEN TİCARET DEVAM ETTİ

İhaleyi kazanan şirket, Türkiye Gençlik Vakfı (Tüvga) Samsun İlkadım İlçe Temsilciliği görevinde de bulunan Halil İbrahim Azal’ın annesi Emel Azal’ın şirketi Asya Orman Ürünleri Mobilya ve Ticaret Limited Şirketi. Halil İbrahim Azal 2014 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak atandı. Azal, bu tarihten sonra 2016 Eylül ayına kadar bu görevde iken aynı zamanda Asya Orman Ürünleri Mobilya ve Ticaret Limited Şirketi’nin de hissedarı olarak ticaret hayatını sürdürdü. Ancak Halil İbrahim Azal 2014’ten beri Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda çalışmasına rağmen 2016’nın mayıs ayında şirketteki hisselerini Emel Azal’a devretti. Halil İbrahim Azal geçtiğimiz temmuz ayında da Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Azal bu görevden önce Türkiye Elektrik İletim A. Ş. Genel Müdürlüğünde boş bulunan yönetim kurulu üyeliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü'nde genel müdür yardımcılığı görevlerini yaptı.

8 VİTES, DÖRT ÇEKER VE KOLTUK ISITMALI

2018 model ve üzeri olarak tercih edilen otomobilde sürücü ve yolcu olmak üzere en az sekiz hava yastığı olması istendi. Aracın E segmenti yani lüks sınıf  grup olanı tercih edildi. Bu segmette Mercedes E Serisi, Audi A5, BMW 5 Serisi ve Chrysler bulunuyor. En az 230 beygir ve 1950 cc olan araç ayrıca dört çeker bir model oldu. Binek, sedan tipi, 5 kapı, 4+1 kişi kapasiteli olan araçta ayrıca şu özellikler bulunuyor: Uzaktan kumandalı merkezi kilit, makaralı tip emniyet kemeri, Euro 6 standartlarında motor, yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, ABS fren destek sistemi, otomatik çarpışma önleyici sistem, koltuk ısıtma sistemi ve şerit takip asistanı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde