Ata Yatırım’a Körfezden ortak...

Ata Yatırım’a Körfezden ortak...

“Ata Invest Dubai” şirketini kuran Ata Yatırım azınlık hissesini, Körfez bölgesinin özel yatırım fonlarından Mena Transformation Fund I LP'ye sattı

Ata Yatırım’a Körfezden ortak...
16px
24px
12.07.2007 07:00
ABONE OLgoogle

Yedi ay önce Dubai Finansal Hizmetler Kurumundan gerekli yetki belgesini alarak Uluslararası Finans Merkezinde “Ata Invest Dubai” şirketini kuran Ata Yatırım azınlık hissesini,  Körfez bölgesinin özel yatırım fonlarından Mena Transformation Fund I LP'ye sattı

Türkiye'nin en büyük bağımsız aracı kurumlarından Ata Yatırım azınlık hissesini, Levant Capital tarafından yönetilen ve Ortadoğu bölgesinde faaliyet gösteren bir yatırım fonu olan Mena Transformation Fund I LP'ye sattı. Yapılan açıklamada, gerçekleştirilen satış işleminin, Ata Yatırım'ın Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında sınır ötesi iş imkanlarına yatırım yapma ve Ortadoğu'nun önde gelen bölgesel ve uluslararası oyuncularına yatırım bankacılığı hizmetleri sunma vizyonunun bir uzantısı olduğu ifade edildi. Ata Yatırım, Levant Capital'in tecrübe ve gücünden alacağı destekle Körfez bölgesindeki kurumsal finansman ve varlık yönetimi hizmetlerini daha ileri noktalara taşımayı hedefliyor.

Türkiye'nin önde gelen aracı kurumlarından biri olan Ata Yatırım, kurulduğu 1991 yılından bu yana, kurumsal finansman ve sermaye piyasası aracılık işlemleri alanında gerek yerli gerek yabancı kurumsal ve bireysel müşterilere araştırma destekli hizmet vermektedir. Son yıllarda uluslararası ağını genişletme yolunda büyük adımlar atan Ata Yatırım, ABD'deki ofisi, Almanya'da yaptığı stratejik ortaklık ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nde  kurduğu şirketi ile bu alanda en iddialı Türk şirketleri arasında yer alıyor.

Körfez bölgesinden stratejik bir hissedara sahip olmaktan dolayı memnun olduklarını belirten Ata Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Körfez bölgesi son yıllarda büyük bir ekonomik büyüme gerçekleştirerek kurumsal yatırımlar için kilit öneme sahip bir pazar haline geldi. Ata Yatırım da bölgenin önde gelen yatırım bankalarından biri olmayı hedefliyor. Körfez ve Türkiye arasında bir yatırım köprüsü olmak amacıyla geçen yıl sonu Dubai Uluslararası Finans Merkezinde “Ata Invest Dubai” şirketini kurduk. Ata Yatırım olarak bölgenin uzun vadeli büyüme potansiyeline ve Dubai'nin iş dünyasının uluslararası merkezlerinden biri olarak pozisyonuna güveniyoruz. Levant Capital ile ortaklığımız Ata Yatırım'ın bölgenin ekonomik entegresyon sürecindeki rolünü daha da ileri götürecektir”.

Ana yatırımcıları arasında lider körfez kuruluşlarının ve ABD'nin dördüncü büyük bankacılık kuruluşu olan Wachovia Corporation'ın da bulunduğu Mena Transformation Fund I LP, 2006'da Levant Capital tarafından kuruldu. Levant Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve Kingdom Holding Company Başkanı Prens Khaled bin Alwaleed bin Talal Alsaud konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ata Yatırım, büyüme hedeflerini gerçekleştirirken Levant Capital'in Körfez'deki engin deneyiminden yararlanacaktır” dedi.

Levant Capital CEO'su Salameh Sweis ise konuya ilişkin verdiği demeçte “Körfez'e açılan ilk Türk finansal hizmet firması Ata Yatırım ile kurduğumuz bu ortaklık, Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde önemli görevler üstlenecek, aracılık yapacak” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde