Asya’yı dolandıran Türk şok etti

Asya’yı dolandıran Türk şok etti

Katar, Tayland, Hindistan’da ATM kartlarını kopyalayarak para çeken Gülen, aynı yöntemi uyguladığı Nepal’de yetkililerden kaçmayı başaramadı

Asya’yı dolandıran Türk şok etti
16px
24px
22.11.2014 06:44
ABONE OLgoogle
Birçok ülkede sahte banka kartı kullanarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkan Mehmet Gülen, Nepal’de yakayı ele verdi. Nepal polisi, Gülen’in birden çok sahte banka ve kredi kartı kullanarak toplam 2.6 milyon Hint rupisi (93 bin TL) ve 5 bin dolar (11 bin TL) çektiğini tespit etti.

Türk dolandırıcının benzin istasyonları ve alışveriş merkezlerinde kullanılan kartların şifrelerine ulaştığı öğrenildi.

ATM’lere yerleştirdiği manyetik şerit okuyucular ile kart bilgilerini çalan Gülen, bir bilgisayar programı ile de banka kartlarını kopyalıyordu. Türkiye’de sık rastlanan bu yöntem, Nepal basınında şaşkınlık yarattı.

Dikkat çekmemek için taktik

Gülen’in dikkat çekmemek için az miktarlarda para çektiği açıklandı. Komiser Bhim Dahal, Gülen’in 100’den fazla hesaptan yaklaşık 5 milyon Hint rupisi (177 bin TL) çekerek ülkeden ayrılmayı planladığını söyledi. Mahal, “O tam bir müsrif. Pahalı kamera ve cep telefonları aldı” dedi.

Gülen’in kopyaladığı kartlar arasında Katar Ulusal Bankası, Shell Club Smart, PTT Kart ve Katar Havayolları’nın Miles&Smiles kartının da bulunduğu belirtildi.
Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde