Asude Tatil Köyü'ne yıkım!

Asude Tatil Köyü'ne yıkım!

AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da ortak olduğu Asude Tatil Köyü’ne yıkım kararı

Asude Tatil Köyü'ne yıkım!
16px
24px
28.02.2010 08:31
ABONE OLgoogle

Yalova TİGEM arazisi üzerinde bulunan AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da ortak olduğu Asude Tatil Köyü’nde yapılan kaçak otel ve binalar için yıkım kararı alındı.

Cumhuriyet't Atatürk’ün 1929’da satın alıp millete bağışladığı için “Millet Çiftliği” olarak adlandırılan TİGEM arazisine tesettür otel yapılacağına ilişkin haberlerin yayımlanmasının ardından Bayındırlık İl Müdürlüğü harekete geçti. Yalova Valisi Yusuf Erbay, yasa ve yönetmeliklere aykırı yapılanmalara göz yummayacaklarını vurgularken Bayındırlık İl Müdürlüğü TİGEM arazilerinde keşif yaparak tutanak tanzim etti. Bayındırlık İl Müdürü Sebahattin Bilyay TİGEM’deki kaçak yapılaşmalarla ilgili raporlar tuttuklarını belirterek şöyle konuştu:

“Söz konusu tatil köyünde kaçak yapıları tutanak ve fotoğraflarla tespit ettik. Kamu kuruluşu olan bir tesiste imar ve kıyı kanununun ihlalini tespit ettik. Burada yasalara aykırı binalar yıkılacak. İşletmeye süre verdik. Ya kendileri yıkacak ya da biz yıkacağız” dedi. Bilyay, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’na sunulmak üzere tutulan raporları Yalova Valiliği’ne gönderdiklerini de söyledi.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer de yaptığı yazılı açıklamada söz konusu işletmeye para cezası kesildiğini ve cezanın encümence onaylandığını duyurdu.

Faruk Kırtay/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde