Assos'ta dağ alan işadamı kim?

Assos'ta dağ alan işadamı kim?

Asos’a 35 kilometre uzaklıkta bulunan bir dağı satın alan işadamı İnka ve Maya şehri kuracak

Assos'ta dağ alan işadamı kim?
16px
24px
10.08.2010 05:36
ABONE OLgoogle

Turizmde doğayla iç içe ve butik alternatifler sunan işletmeciler arasına katılan Tarık Ulusoy, Asos’ta aldığı dağ ile İnka ve Maya uygarlıklarını turizme taşıyacak.

Çanakkale Kazdağları’ndaki Çetmihan ve Manici Kasrı’yla, Şanlıurfa’daki Manici Şanlıurfa’nın da ortağı olan Ulusoy’un planı, bu dağda kendi köyünü kurup, doğal ortam sevenlere yeni bir yaşam alanı oluşturmak.

Asos’a 35 kilometre uzaklıkta bulunan bir bölgede köylülerin 200 yıldır üzerinde hayvancılık yaptığı bir dağı satın alan Ulusoy, 10 milyon dolarlık yatırımla buraya 135 haneli bir köy kuracak. Köyün evleri İnka ve Maya medeniyetlerinin kullandığı teknikle kerpiç ve samanla inşa edilecek. Bunun için Meksikalı bir firmadan danışmanlık hizmeti almak için anlaşan Ulusoy, önce dağın eteklerinde bağ, nar ve elma bahçeleri oluşturacak.

11 milyon $’lık proje

Bu projenin yüzde 40’ına da Amsterdam’dan bir yatırımcının ortak olduğunu belirten Kazdağı Ltd. şirketinin ortaklarından Tarık Ulusoy, dağ için 1 milyon dolar, bu dağa yapılacak yatırıma da 10 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını açıkladı. Ulusoy, ayrıca şu bilgileri verdi: “Dağ, 200 yıldır hayvancılık için kullanıldığı ve bugüne kadar hiç ekip biçilmemiş olduğu için organik tarıma çok uygun. Dağda kuracağımız köyde evlerin hepsi birbirinden farklı olacak ve otomobil girmeyecek. Köy içinden geçişler merdivenle olacak. Köyde ayrıca bir otel ve restoran olacak. Bağ bozumu, spor ve sanat aktivitelere, diyetisten grupları gibi özel aktivitelerle yılın 365 günü burası yaşayacak. Bu evleri ortalama 300 bin dolardan satmayı planlıyoruz.”

Tarkan da çok seviyor

Ünlü pop yıldızı Tarkan’ın da gözde tatil mekanı olarak bilinen Yeşilyurt Köyü’ndeki Manici Kasrı’nın sayısı artacak. Çetmihan Oteli’nin yanı sıra Manici Kasrı için de yeni yatırım planları bulunduğunu açıklayan Tarık Ulusoy, “Manici Kasrı’ndan geçen yıl Şanlıurfa’da açtık. İstanbul’da da bir otel planlıyoruz. Karaköy’de Uğurlu Han’ı, Manici Karaköy olarak hayata geçireceğiz.”

Yeşilyurt’ta evler turizme açılıyor

YEŞİLYURT Köyü’nde halen 5 butik otel bulunurken, Kazdağları’nın potansiyeline de dikkat çekiliyor. Bölgede eski evlerin satın alınarak butik otele dönüştürüldüğünü belirten Tarık Ulusoy,  “Köydeki yatak kapasitesi 120,  yakında 300’e çıkacak. Ayrıca yeni evler de işletmeye açılıyor. Öncülüğünü de biz yapıyoruz.”

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde