Aslan turun kapısında

Aslan turun kapısında

Şampiyonlar Ligi grubundaki son maçında Braga’yla Portekiz’de karşılaşıyor

Aslan turun kapısında
16px
24px
05.12.2012 08:01
ABONE OLgoogle

Galatasaray, Avrupa’da tarihi bir maça çıkıyor. Sarı - Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaşacak. Braga kentindeki Estadio Municipal Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak ve Smart Spor (D Smart) kanalından naklen yayımlanacak mücadeleyi İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura yükselmesi halinde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde ilk kez bu başarıya imza atacak.

Muslera oynuyor ama

• Galatasaray’da merak edilen “1” numaralı soru, kaleci Fernando Muslera’nın Braga karşısında oynayıp oynayamayacağıydı. G.Antepspor maçında sakatlanan Uruguaylı file bekçisi, sağlık heyetinin yoğun mesaisi sonucunda Braga karşılaşmasına hazır hale getirildi. Ancak Muslera’nın zorlu 90 dakika öncesinde dikkat etmesi gerekenler var. Uruguaylı eldiven özellikle degaj ve oyunu ayağıyla kurma konusunda dikkatli davranacak. Adalesinde yırtık meydana gelen Muslera’ya oyun kurmada defanstaki arkadaşları yardımcı olacak.

İşte gruptan çıkma olasılıkları

• Galatasaray, Braga maçı öncesi UEFA Avrupa Ligi’ne devam etmeyi garantiledi. Sarı - Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura çıkmak için Rumen ekibi CFR Cluj ile rekabet halinde. 7 puana sahip Galatasaray H Grubu’nda ikinci sırada bulunuyor. Cluj da Sarı - Kırmızılı ekiple aynı puana sahip ve üçüncü sırada. Galatasaray, grupta hiçbir iddiası bulunmayan Braga’yı yenmesi halinde Cluj’un deplasmanda Manchester United’la oynayacağı maçın sonucuna bakmadan Şampiyonlar Ligi’nde tur atlayacak. Temsilcimiz, Braga’da yenilir; Cluj da Manchester’dan 1 veya 3 puan alırsa ikinci tura yükselen taraf Rumen ekibi olacak. Galatasaray, Braga ile berabere kalır; Cluj, Manchester’a yenilirse yine temsilcimiz üst tura çıkacak. Hem Galatasaray hem de Braga rakipleriyle berabere kalırsa Sarı - Kırmızılılar ikinci tura yükselecek.

TERİM: KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ HALLEDELİM

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Aklımız bedenimiz ve tüm enerjimiz sahada olacak. Ümit ederim; İngiltere’den gelecek haberleri beklemek zorunda kalmayız. Buradan hangi sonuç bizim gruptan çıkmamızı sağlıyorsa hedefimiz o sonucu almaktır. Kendi işimizi kendimiz halletmek isiyoruz. Son maçta Muslera tatsız bir durum yaşadı. Bizim önceliğimiz insan ve sporcu sağlığıdır. Sağlık heyetimiz Muslera için son sürat çalışıyor. Eğer oynattığımız zaman sağlığında bir zarara yol açmayacaksa Muslera’yı oynatmayı düşünüyoruz” dedi.

GALATASARAY

Muslera

Eboue

Dany

Semih

Riera

Hamit

Melo

Selçuk

Amrabat

Elmander

Burak

BRAGA

Beto

Coelho

Ismaily

Salino

Amorim

Micael

Custodio

Alan

Mossoro

Hugo Viana

Eder

• STAT: estadıo munıcıpal

• SAAT: 21.45 • HAKEM: nıcola rızzolı • YAYIN: smart spor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde