Aslan’ın hatası lobiye malzeme oldu

Aslan’ın hatası lobiye malzeme oldu

Yolsuzluk ve rüşvet skandalı en çok faiz lobisine yaradı. Dış basında Türkiye ekonomisi üzerine felaket senaryoları yazılmaya başlandı

Aslan’ın hatası lobiye malzeme oldu
16px
24px
20.12.2013 14:30
ABONE OLgoogle
Yabancı kurumlar ve Türkiye analistleri yolsuzluk operasyonuyla başlayan siyasi karmaşanın ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini söyleyerek, 2014’ün zor geçeceği öngörüsünde bulundu.
 
Balyoz davası sürecinde, delillerin çürük, davanın siyasi olduğunu iddia etmesiyle gündeme gelen Çetin Doğan’ın damadı Dani Rodrik, rüşvet skandalının ardından The Wall Street Journal Türkiye‘ye konuştu. Princeton’da sosyal bilimler profesörü olan Rodrik, yolsuzluk soruşturmasının, Gülen ve Erdoğan arasında süregelen kavgada son cephe olduğunu belirtti. Açılan soruşturmanın yabancılar için rahatsızlık yarattığını belirten Rodrik, “Erdoğan’ın tam baskısı ve zayıf muhalefet ortamında yatırımcılar siyasi istikrarı mevcut sayıyorlardı, ancak şimdi bahisler kapandı ve kısa vadede istikrarsızlık ekonomi için ciddi endişe yaratıyor” diye ekledi.
 
“İslamî kesim çatladı”
 
ABD’li yatırım bankası Brown Brothers Harriman yazdığı araştırma raporunda yolsuzluk operasyonunun, İslamî kesim arasındaki çatlağı gözler önüne serdiğine dikkat çekti ve seçimler yaklaştıkça bu çekişmenin giderek daha da alevlenebileceğinin altını çizdi.
 
“Zor bir yıl bekliyor”
 
Washington merkezli Global Advisors’ın kurucusu Cenk Sidar politik kaos ortamında, Fed’in tahvil alımını azaltması ve bölgedeki jeopolitik riskler de göz önüne alındığında Türkiye’yi 2014’te zor bir yılın beklediğini söyledi.
 
“Borçlanma artabilir”
 
Standard Bank gelişen piyasalar ekonomisti Tim Ash, araştırma notunda “Ekonomi tarafındaki zorluklar düşünüldüğünde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu son şey politik risklerin artması. Bu durum borçlanma maliyetlerini yükseltip lirayı zayıflatabilir” ifadelerini kullandı.  (Taraf)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde