Askerlere 16 saat boyunca bomba istifi yaptırılmış

Askerlere 16 saat boyunca bomba istifi yaptırılmış

BBP lideri Destici, patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti. Destici, yaralılardan aldığı bilgileri gazetecilerle paylaştı.

Askerlere 16 saat boyunca bomba istifi yaptırılmış
16px
24px
08.09.2012 10:51
ABONE OLgoogle

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaralı askerleri ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, patlamaya ilişkin yaralılardan aldığı bilgileri paylaştı. Yaralı bir askerin kendisine, "Sabah 7'den akşam 11'e kadar cephanelikte bomba istifliyoruz. Duş almaya bile vaktimiz yok." dediğini anlatan Destici, sorumlular hakkında bir an önce soruşturma açılmasını ve gereğinin yapılmasını istedi.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan BBP lideri, askerlerin birçoğunun olay nedeniyle hâlâ şokta olduklarını belirtti. Acilen buradaki askerlerin yerlerinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Geçtiğimiz cumartesi birliğe teslim olan 16 kısa dönem asker nasıl olur da iki gün sonra mühimmat deposuna götürülür? İnsan bunu anlamakta zorlanıyor." dedi.

Destici, yaralı bir askerin patlamadan 10 dakika önce bir komutanın yanlarına gelerek, "Konya'da böyle mühimmat depolanırken el bombası düşmüştü ve patlama olmuştu. Dikkatli olun." ikazında bulunduğu bilgisini verdiğini dile getirdi. BBP Genel Başkanı, ardından, "Neden rütbeli personel bu tür işleri yapmaz? Türkiye'nin buna ayıracak personeli ya da bütçesi yok mu? Sorumlular hakkında bir an önce soruşturma açılmalı, işin gereği yapılmalı." şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde