Askere teğmen maaşı

Askere teğmen maaşı

Sözleşmeli Er Projesi, MSB bütçesine tavan yaptıracak

Askere teğmen maaşı
16px
24px
10.11.2010 06:39
ABONE OLgoogle

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözleşmeli er projesi kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 50 bin kişinin ortalama 2 bin TL maaşla istihdam edileceğini açıklaması dikkatleri Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bütçesinde yaşanacak kaynak artışına çevirdi.

Gönül’ün verdiği rakamlara göre, sözleşmeli er projesi ile birlikte MSB’nin personel giderleri yüzde 20 oranında artacak. Sözleşmeli er statüsünde orduya katılacak olanlar, 4 yıllık Harp Okulu’nu bitiren teğmenler ile aynı maaşı alacak.

MSB’nin 2011 bütçesinde personel giderleri 7 milyar 510 milyon 804 bin TL olarak hesaplandı. Personelin sosyal güvenlik (SGK) giderleri ise bu rakamın dışında kaldı. Sözleşmeli er projesinin hayata geçmesiyle birlikte ise 50 bin askere yıllık yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL maaş bağlanacak. Bu rakamlara göre personel giderleri yüzde 16 oranında artacak. SGK primleri ile birlikte bu rakamın yüzde 20’leri bulacağı tahmin ediliyor.

Sözleşmeli er olmak isteyenler mecburi askerlik hizmetinin ardından gönüllülük esasına göre başvuruda bulunacaklar. Komutanların da referanslarının alınmasının ardından uygun bulunanlar üç yıl süreyle TSK bünyesinde sözleşmeli er olarak görev yapacak. Sözleşmeli er olmak isteyenlerin en az ilköğretim mezunu olması gerekecek. Sözleşmeli er statüsündeki askerler, komando ve piyade gibi muharip sınıflarda istihdam edilecek. Bu personel, öncelikli olarak terörle mücadele eden Güneydoğu Anadolu’daki birliklerde görevlendirilecek.

Barkın Şık/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde