Asırlık ayakkabı devi İnci Deri’nin iflası istendi

Asırlık ayakkabı devi İnci Deri’nin iflası istendi

Asırlık geçmişiyle Türkiye ayakkabı sektörünün önde gelen oyuncularından İnci Deri Ayakkabı’nın iflası istendi.

Asırlık ayakkabı devi İnci Deri’nin iflası istendi
16px
24px
24.06.2019 08:57
ABONE OLgoogle

Türkiye genelinde 78 mağazası bulunan İnci’nin iflasını, İstanbul Güngören’de ayakkabı imalatı yapan bir firma istedi. İflas talepli davaya, çok sayıda alacaklı müdahillik talebinde bulundu.

Davacı firma sahibi, icraya koyduğu senetlerin ödenmediğini iddia ederken, İnci Deri adına yapılan savunmalarda ise davanın reddine karar verilmesi talep edildi.

Ayakkabı sektörünün önde gelen çok sayıda oyuncusu konkordato talepli davalarıyle gündemdeydi.

Hotiç, Beta Ayakkabı, Eser Ayakkabı ve Yeşil Kundura, konkordato talep etmişti. 102 yıllık İnci Deri icralık oldu

Temeli 1917’de Kızıltaş ailesi tarafından atılan İnci Deri Mamulleri San. Ve Tic. AŞ bir yıla yakın bir süredir, mali zorlukla gündemde.

İmalatçısı istedi 

Şirket hakkında iflas talepli dava İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Davayı, Güngören’de ayakkabı imalatı yapan Mass Ayakkabı San. ve Tic. Limited Şti’nin ortağı Servet Sorkuncuk açtı.

Dava dilekçesinde, İnci Deri’nin 3 milyon liralık borcunu ödemediği belirtildi. 

Konkordato tehdidi

Sorkuncuk dilekçesinde, “İnci Deri, yüzlerce firmadan aldığı malları sattı. Stokta malı yok. Borçlu taraf, kötü niyetli olarak ödemeyi yapmıyor. Alacağımızı istediğimizde, bizi, konkordato ilan etmekle tehdit ediyorlar” iddiasına yer verdi.   İnci Deri çalışanları anlattı: Ödenmeyen primler, geciken maaşlar, boş yemek kartları...

Sorkuncuk’un açtığı davaya göre ödenmeyen senetler icraya konuldu. Bakırköy İcra Müdürlüğü’nde açılan icra takiplerine ilişkin bilgi, dava dosyasına girdi.

Sorkuncuk, İnci Deri Ayakkabı’nın iflasına karar verilmesini istedi.

Alacaklılar müdahil oldu

Söz konusu davaya çok sayıda firma ve işçi de müdahillik talebinde bulundu. Üstündağ Ayakkabı ve Ayakkabı Malzemeleri Ltd Şti, TMT Grup Promosyon Makine İthalat ihracat Şti, Ederned Kurumsal Çözümleri AŞ ve Yapı Kredi ve ING Bank, müdahillik talep eden şirketler arasında yer aldı. 

İşçiler de katılmak istedi 

Şirketlerin yanısıra, ücretlerini alamayan işçiler de dosyaya sunduğu dilekçelerle müdahillik talebinde bulundu. İşçiler Yunus Emre Yüksekaya, Fettah Doğan, Mustafa Sadi Yıldız, Hakan Tokat, Umut Hilaloğlu müdahillik talep eden işçiler arasında yer aldı.

Öte yandan, İnci Deri’nin ödenmeyen çok sayıda senedi protesto edilirken, şirketin çok sayıda aracı üzerinde haciz kararının olduğu görüldü.

Şirket davanın reddini istedi

İnci Deri AŞ adına yapılan savunmalarda ise davanın reddine karar verilmesi istendi. Şirket avukatları, Sorkuncuk tarafından açılan davadaki alacak iddiasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Dava 27 Haziran’da

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yargılamanın 27 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

Ali Çiçek/Diken.com.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde