Asil Nadir geri dönüyor: Nereyi işletecek?

Asil Nadir geri dönüyor: Nereyi işletecek?

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir, KKTC’de askeri uçuşlarda kullanılan Geçitkale Havaalanı’nın işletmesini aldı.

Asil Nadir geri dönüyor: Nereyi işletecek?
16px
24px
14.09.2016 05:16
ABONE OLgoogle
İngiltere’de 5 yıl hapis yattıktan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geri dönen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir, KKTC’de askeri uçuşlarda kullanılan Geçitkale Havaalanı’nın işletmesini aldı.

Nadir, 2010’da Geçitkale’nin işletmesine talip olmuş ancak hapis cezası nedeniyle havaalanında yatırım yapamamıştı. KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Geçitkale’nin kiralanmasını “Eski Asil Nadir geri dönüyor” diye yorumlarken Nadir’in yakın çevresine, “Ülkeme yatırım yapmak için elimden geleni yapacağım” dediği belirtildi. 

Havaalanının Nadir’e verilmesiyle ülke menfaatlerinin gözetildiğini kaydeden Dürüst, “Geçitkale atıl durumdaydı. Bu süreci destekliyoruz. Havaalanı ithalat ve ihracatın merkezi haline gelecek” dedi. 

“Dünyaca ünlü işadamımızın burayı alıp işletecek olması Kıbrıslı Türkler için büyük kazanç” diyen Dürüst, Geçitkale’nin Eylül 2018’de tam teşekküllü olarak çalışmaya başlayacağını açıkladı. Dürüst, “Asil Bey ülkesine inanan biri. Dünya kendisini tanıyor. Biz hükümet olarak Asil Nadir’in eski günlerine döneceğine inanıyoruz” dedi. Asil Nadir ile yaptıkları görüşmeye dönük de açıklamalar yapan Dürüst, “Kuzey Kıbrıs’ın kalkınması için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti” diye konuştu.

20 yıl boyunca işletecek

Milliyet’in yakın çevresinden edindiği bilgilere göre Nadir de, “Hem ülkem, hem de anavatan Türkiye için yatırıma devam edeceğim” diyor. Nadir’in, “Yatırımlar yaparak halkımızın hak ettiği refaha yükselmesi için üzerime düşen ne görev varsa yaparım” dediği öğrenildi. Nadir’in, Türkiye ile ilişkilere çok önem verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Asil Nadir’in İngiltere’den Türkiye’ye iadesi konusunu yakından takip etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Asil Nadir’in Türkiye’de yargılanması konusunda diplomatik çalışma yapmıştı. Girişimler sonucunda Türkiye’ye iade edilen Nadir, serbest kalmıştı.

Asil Nadir 20 yıl boyunca, havaalanında yolcu taşıma hakkı hariç, kargo hizmetleri yapabilecek. Havaalanı, Ercan Uluslararası Havalimanı’nın 2004 - 2006 tarihlerinde bakım - onarımda olduğu sıralarda sivil hizmete açıldı.
Sefa Karahasan/Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde