Arzu Sabancı hedef büyüttü

Arzu Sabancı hedef büyüttü

Arzu Sabancı, İtalyan markalarının cirosunu krizde yüzde 20 büyüttü

Arzu Sabancı hedef büyüttü
16px
24px
23.03.2010 09:15
ABONE OLgoogle

Patrizia Pepe ve Pinko’nun Türkiye’deki temsilciliğini üstlenen Arzu Sabancı, 2009’da bol model, az ürünü satışa sunarak ciroda yüzde 20 büyüme sağlarken 2010’da ise büyüme hedefini yüzde 30’a çıkardı. Sabancı’nın bu yıl hedefinde Ankara ve İstanbul’un Anadolu Yakası’nda 2 yeni mağaza açmak var.

Sabancı Ailesi’nin kadınları ’perakende’ sektörünü sevdi. Demet Sabancı Çetindoğan Demsa Group’la, yabancı markaların Türkiye pazarına girmek için ilk başvurduğu yer olurken Arzu Sabancı da Türkiye’de temsilciliğini üstlendiği İtalyan markaları Patrizia Pepe ve Pinko’yla krizde gösterdiği performans sayesinde ailenin ’iftiharı’ oldu.

Her 2 markada da ürün çeşidini bol, adedini az tutan ve bu sayede mağazalarına yönelik ziyaret sıklığını artıran Hayat Tekstil İç ve Dış Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Sabancı, müşterilerinin alışveriş sepeti büyüklüğünün de 2009’da yüzde 10 arttığını, cirolarını ise yüzde 20 büyüttüklerini açıkladı. 2009’da aldıkları başarılı sonuçlar nedeniyle 2010’da da büyüme planları yaptıklarını söyleyen Sabancı, Nişantaşı, Erenköy, Kanyon ve İstinye’deki mağazalarına ek olarak bu yıl biri Ankara’da, diğeri de İstanbul Anadolu yakasında olmak üzere 2 mağaza daha açmayı planladıklarını ifade etti.

Krize rağmen sepet büyüklüklerinin yüzde 10 artmasında mağazalarına sıklıkla gelen turistlerin büyük etkisi olduğuna da dikkat çeken Sabancı, “Uluslararası ölçekte çok iyi tanınan markalarla çalışmanın faydasını krizde gördük. Ayrıca Pinko’nun ikinci mağazasını açmamız ciromuza krize rağmen olumlu yansıdı. 2010’da da hedefimiz alışveriş sepetimizin büyüklüğünü yüzde 30 artırmak. Bunu da doğru ürün seçimiyle sürdüreceğiz” dedi.

Sadık müşteri yakın takipte

Müşterilerinin aldığı ürünün çok çabuk tükenebileceğini bilerek hareket ettiğini vurgulayan Arzu Sabancı, “Bu yüzden sadık müşterimizin yakından takibi de krizde bizim elimizi rahatlattı” değerlendirmesini yaptı. ’Nitelikli perakende’ işinde olduklarını, Patrizia Pepe’nin Türkiye’de 5’inci, Pinko’nun ise 2’nci yılını doldurduğunu söyleyen Sabancı, yurtdışındaki merkezlerinden çok iyi tepkiler aldıklarını aktardı.

MÜŞTERİLER ALIŞVERİŞE GERİ DÖNDÜ

TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Sabancı Nişantaşı’ndaki mağazalara sürekli uğradığını ve işleri takip ettiğini söyledi. Son dönemde müşterilerinin alışveriş davranışlarında pozitif yönde ciddi değişiklikler gözlediğini vurgulayan Arzu Sabancı, krizin en yoğun etkisinin Mart 2008 ile Mayıs 2009’da yaşandığını, bu dönemde özellikle geçici olarak indirimi bekleyen bir müşteri grubunun oluştuğunu kaydetti.

Harvey Nichols’ın aileye katılması bize yaradı

Demsa Group’taki büyümenin özellikle Harvey Nichols’ın aileye katılmasının kendilerine çok heyecan verdiğini ve grupla bir sinerji yakaladıklarını söyleyen Arzu Sabancı, “Demsa Group pek çok konuda bize destek oluyor. Markalarımız kendi mağazalarımız dışında, Harvey Nichols İstanbul içinde de satılıyor” dedi. Nisan ayında açılacak Harvey Nichols Ankara mağazasında da Pinko ve Patrizia Pepe ürünlerinin satılacağını açıklayan Sabancı, “Harvey Nichols ve biz, bu işbirliğinden çok memnunuz” diye konuştu.

Hale Tüzün/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde