Arzu Sabancı hapiste!

Arzu Sabancı hapiste!

Arzu Sabancı, eskiden dünyanın en meşhur hapishanesi olan Alcatraz'ı gezdi; sosyetik işkadını gördüklerinden çok etkilendi

Arzu Sabancı hapiste!
16px
24px
01.02.2013 10:27
ABONE OLgoogle

Sık sık ABD'ye giden Arzu Sabancı'nın yolu ilk kez San Francisco'ya düştü. En küçük oğlu Kerim'le üniversiteleri incelemek için buraya giden Sabancı, şehrin en önemli yerlerini gezdi. Sosyetik işkadının en çok dikkatini çeken adres ise Alcatraz Adası oldu. Arzu Sabancı, eskiden hapishane olarak kullanılan adadan çok etkilendi.

Sosyetik işkadını, bilet başına 36 dolar vererek oğluyla şimdi müze olan Alcatraz'ı gezdi. Koğuşları yakından inceleyen Arzu Sabancı, bol bol da fotoğraf çekti. Konusu hapishanede geçen 'Alcatraz Kuşçusu' ve 'Kaya' filmini geçtiğimiz yıllarda izleyen sosyetik işkadını, Türkiye'ye döner dönmez bu filmleri tekrar seyredeceğini söyledi.

BURASI ALCATRAZ

San Francisco Körfezi'nde sahile 2.4 km. uzaklıkta olan Alcatraz, dünyanın en ünlü hapishanesi... Birçok filme konu olan hapishanede; Al Capone, Doc Barker ve Alcatraz Kuşçusu olarak bilinen Robert Stroud hapis yattı. 1861 ile 1963 arasında hapishane olarak kullanılan ve şimdi müze olan adayı; her yıl yaklaşık 750 bin kişi ziyaret ediyor.

Özge Gürcan/Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde