Arzu Sabancı, Malta vatandaşlığı ile ilgili ilk kez konuştu

Arzu Sabancı, Malta vatandaşlığı ile ilgili ilk kez konuştu

Sabancı Ailesi üyelerinin Malta vatandaşlığı alması kamuoyunda uzun bir süre gündem olmuştu. Arzu Sabancı ise, konuyla ilgili olarak ilk kez konuşurken, "Mühim olan vatan sevgisi" dedi.

Arzu Sabancı, Malta vatandaşlığı ile ilgili ilk kez konuştu
16px
24px
04.02.2019 05:28
ABONE OLgoogle

Sabancı Ailesi üyelerinin Malta vatandaşlığı alması kamuoyunda uzun bir süre gündem olmuştu. İddiayı ilk olarak Sabah gazetesinden Dilek Güngör köşesine taşırken, vatandaşlık alan isimler arasında Erol Sabancı’nın kızları Çiğdem Sabancı Bilen ve Suzan Sabancı Dinçer'in yer aldığı ifade edilmişti. 

Suzan Sabancı Dinçer’in çocukları Ceyda Sabancı Dinçer ve Haluk Akay Sabancı Dinçer ile Çiğdem Sabancı Bilen’in eşi Faruk Bilen ve iki çocuğunun da vatandaşlık aldığı aktarılmıştı.

Sabancı, "Vize kolaylığı sağladığı için çevremde birçok insan var Malta'dan vatandaşlık alan. Ama biz buna gerek duymadık, vatan sevgisi her şeyden mühimdir" dedi.

Arzu Sabancı, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı. 

"Oğlunuz Hacı Bey eğitimini yurt dışında aldı ama Türkiye'ye geri dönüp burada iş hayatını devam ettirdi. Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan beyin göçünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Sabancı, şunları söyledi:   Sabancılar Malta vatandaşı oldu

— Üç oğlum var; Hacı, Hakan, Kerim. Üçü de eğitimlerini yurt dışında tamamlayıp Türkiye'ye dönüp iş hayatına atıldılar. Evet, son günlerde çok tartışılan bir konu oldu beyin göçü. Gençler daha iyi koşullarda çalışmak için yurt dışına göç etmek istiyor ama şu unutulmamalı; aile ve vatan sevgisi de çok önemli. Biz Anadolu kültüründen gelmiş bir aileyiz. 

— Eşim Ömer de, ben de çocuklarımızı sevgi ve sorumluluk bilinciyle, gelenek, göreneklerimizi öğreterek yetiştirmeye çalıştık. Vatan sevgisini aşıladık küçük yaşlarından itibaren onlara. Ülkelerine hayırlı insanlar olmaları benim anne olarak en büyük arzum. Onlar da hem ülkelerine daha yararlı olmak, hem babalarının, dedelerinin kurduğu işlere sahip çıkmak adına Türkiye'ye döndüler.

Arzu Sabancı, Sabah yazarı Dilek Güngör'ün "Sabancılar maaile Malta vatandaşı oldu. Malta Resmi Gazetesi'ndeki bilgilere göre, 2 çocuğuyla Suzan Sabancı Dinçer, 2 çocuğu ve eşiyle Çiğdem Sabancı Bilen ile Şevket Sabancı'nın torunları listede" ifadesi hakkında da konuştu:

— Ben ve çekirdek ailem Malta vatandaşı değiliz. Vize kolaylığı sağladığı için çevremde birçok insan var Malta'dan vatandaşlık alan. Ama biz buna gerek duymadık, vatan sevgisi her şeyden mühimdir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde