Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de ateş açıldı, 3 yaralı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de ateş açıldı, 3 yaralı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de ateş açıldı, 3 yaralı
16px
24px
25.08.2016 14:18
ABONE OLgoogle
Artvin'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Ardanuç ilçesi yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da ateş açanlara karşılık verdi, çatışma çıktı. Çatışmada 3 asker yaralandı... Bir askerin durumunun ciddi olduğu açıklandı

Güvenliği için Karayolları Bölge binasına götürülen Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK yayınına bağlandı. Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardı, Kara Yolları binasındayım. Gerekli güvenlik önlemleri alındı" dedi. Saldırı, konvoya saldırı olacağı duyumu üzerine güvenlik önlemi alan yol üzerindeki jandarmalara gerçekleşti. Güvenlik güçlerinden yaralananlar olduğu belirtildi.

Artvin'de Ardanuç Belediyesi Hizmet binasının açılışını yapmaya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu'nun konvoyu bir çatışmanın ortasında kaldı. Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı olacağı duyumu üzerine yol üzerinden tedbir alan güvenlik güçlerine Yanıklı Köyü yakınlarında saldırı gerçekleşti. Bunun üzerine çatışma çıktı. Konvoyun geri döndüğü sırada ise Meydancık ilçesi yakınlarında yeni bir çatışma daha yaşandı. Saldırıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanlardan zarar gören olmadı. Kılıçdaroğlu şu anda Meydancık Karayolları Bölge Müdürlüğü binasında tutuluyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardı, Kara Yolları binasındayım. Gerekli güvenlik önlemleri alındı. Çatışmanın olduğu alanda olumsuz bir tablo yaşadık. Süratle tedbir alıp beni oradan çıkardılar. Umarım güvenlik güçlerimiz açısından da bir can kaybı yaşanmaz, olumsuz bir şey olmaz" dedi. 

3 yaralı var

Yanıklı mevkiinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun durdurulmasının ardından özel harekat polisinin teröristlerle girdiği çatışmada ise ilk gelen bilgilere göre 1'i ağır 3 asker yaralandı. Askeri helikopter istenen bölgede çatışma devam ediyor.

CHP Heyeti Şavşat'tan Ardanuç'a gidiyordu

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç ilçesinde Yanıklı Köyü yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Korumaların ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanların durumunun iyi olduğu ancak 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. 

Olay yerine zırhlı polis araçları ve ambulanslar sevk edildi. 

Suikast uyarısı vardı

CNN TÜRK Ankara muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre de daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li yöneticiler, suikast girişimleri olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun korumalarının sayısı bunun üzerine artırılmıştı. Konvoyda Özel Harekatçı timler de bulunuyordu. Ateş açılması üzerine Özel Harekatçılar, Kılıçdaroğlu'nun aracını sarıp güvenlik sağladılar, saldırganlara ateşle karşılık verdiler. Bir süre susan silahlar daha sonra yeniden ateş açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra 30 araçlık konvoyun en sonunda bulunan makam aracına alındı. Güvenlik güçleri ateş açanları yakalamak için çalışma başlattı.

Program iptal, Şavşat'a geri dönüldü 

Yaşananların ardından program iptal edilerek konvoyun Şavşat'a dönmesi kararı alındı.

CHP'li Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve konvoyda bulunanların durumunun iyi olduğunu söyledi. Tekin, "Özel Harekatçıların olması belli ki bölgede bir sıkıntı olmasıyla ilgili istihbarat bilgisi alındığını gösteriyor" dedi. Tekin, siyasal partiler arasında bilgi paylaşımı olmadığından şikayet ederek, bundan sonra böyle bir paylaşımın olmasını dilediğini söyledi.

Mehmet Bekaroğlu: 'Saldırı CHP konvoyuna yöneliktir'

Ardanuç'ta bulunan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da şunları anlattı: "Ardahan Belediye Binasının açılışı yapılacak. Biz Rize'den gelip Ardanuç'ta bekliyoruz. Genel Başkanın geldiği haberini alınca yola çıktık, konvoydaki arkadaşlardan bir saldırı olduğunu öğrendik. Konvoy gelmeden, yaklaşırken, tedbir alan jandarmaya bir saldırı olduğunu öğrendik. Yaralanan bir jandarma var. Konvoy çatışma alanından geriye doğru Şavşat'a uzaklaşması istendi. Güvenlik sağlanınca Genel Başkanımızın Ardanuç'a intikali sağlanacak. Bu CHP konvoyuna yönelik bir saldırıdır. Jandarmanın aldığı duyum nedeniyle bu saldırıya karşı bir tedbir aldı. Böyle bir duyum olduğunu biliyoruz. Genel Başkanın arabası hedef alınamadı ama o noktadaki jandarmanın tedbir aldığı yere saldırı gerçekleşti. CHP konvoyu şu anda çatışma olan yere intikal ederken meydana gelen bir saldırıdır. Hedef alınan orada güvenlik tedbiri alan jandarmadır. Konvoydaki kimse ve arabalar zarar görmedi."

"Güvenli bir noktadayız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi. 

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, "Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi." dedi. 

Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı. 

"Saldırıyı lanetliyorum"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu ve CHP'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." paylaşımında bulundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde