Arnavutluk’ta dev Türk bayrağı gerilimi!

Arnavutluk’ta dev Türk bayrağı gerilimi!

Arnavutluk'ta Aydıner İnşaat tarafından yapılan barajdaki dev Türk bayrağı söküldü.

Arnavutluk’ta dev Türk bayrağı gerilimi!
16px
24px
15.01.2018 16:29
ABONE OLgoogle

Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Aydıner İnşaat’ın Mirdita şehrinde yaptığı bir barajda asılı bulunan Türk bayrağı göstericiler tarafından söküldü.

Bayrağın ‘yerli halkı provoke ettiği’ gerekçesiyle söküldüğü belirtilirken olayı aktaran Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, “500 yıl Osmanlı egemenliğinde yer alan Arnavutluk’ta da şimdilerde Osmanlı gündeme geliyor” diye yazdı.

Kerim Ülker’in, “Türk şirketi dev bayrak yaptı Arnavutluk’ta isyan çıktı” başlıklı yazısı şöyle:

Türk şirketi dev bayrak yaptı Arnavutluk’ta isyan çıktı!

Arnavutluk’un en büyük yabancı yatırımcıları arasında Türkler dikkat çekiyor. Özellikle madencilik ve enerjiye yönelik projelerde Türk şirketlerin varlığı öne çıkıyor. Hal böyle olunca iki ülke arasındaki ekonomik ilişkinin seviyesi oldukça yüksek. 

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetin bu ülkeye yaptığı ziyaretler daha geniş kapsamlı oluyor ve ikili görüşmeler daha çok gündemde kalıyor. 2016’nın son günlerinde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nişani’nin Ankara’daki toplantısını hatırlayalım. Arnavut bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soru sormadan önce dedesinin Çanakkale savaşında şehit olduğunu söylemesi ve Erdoğan’ın onu alkışlaması... Geçen yıl da iade-i ziyarette Erdoğan’a gösterilen sevgi…

150 milyon euroluk santral yapıyor

Ancak nedendir bilinmez son günlerde Türkiye’ye karşı Arnavutluk’ta farklı gelişmeler de yaşanıyor.

Örneğin Türk şirketi Aydıner’in yaptığı hidroelektrik santrali... Ankara merkezli Aydıner İnşaat’ın ülkede 5 baraj projesi bulunuyor. Yaklaşık 150 milyon euroluk bu projeler Mirdita şehrinde yer alıyor.

İşte bu barajlardan birinin üzerinde yapılan devasa Türk bayrağı geçtiğimiz günlerde yerinden söküldü. Arnavutluk’taki göstericiler bayrağı hem yerinden söktü hem de Türkiye karşıtı söylemlerde bulundu.

‘Mirdita, History and Actually’ adlı grubun yaptığı protesto gösterilerini siyasiler de destekliyor aslında. Örneğin Arnavut Milletvekili Pjerin Ndreu, barajdaki Türk bayrağının yerli halkı provoke ettiğini belirtiyor.

Şu sıralar son günlerde dış politikada en fazla tartışılan konu Osmanlı İmparatorluğu… Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı’nın Fahreddin Paşa ile ilgili sözleri hala akıllarda. 500 yıl Osmanlı egemenliğinde yer alan Arnavutluk’ta da şimdilerde Osmanlı gündeme geliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde