Arnault ile Ömer Koç en büyük sanat fuarında yarıştı

Arnault ile Ömer Koç en büyük sanat fuarında yarıştı

Dünyanın en büyük çağdaş sanat fuarlarından FIAC, Ömer Koç ve dünyanın en zengin 4. işadamı olan Louis Vuitton’un sahibi Bernard Arnault’nun da bulunduğu koleksiyonerlerin mücadelesine sahne oldu.

Arnault ile Ömer Koç en büyük sanat fuarında yarıştı
16px
24px
19.10.2012 05:35
ABONE OLgoogle

Paris’te geçtiğimiz günlerde düzenlenen dünyanın en büyük çağdaş sanat fuarlarından FIAC, aralarında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Koç ve dünyanın en zengin 4. işadamı olan Louis Vuitton’un sahibi Bernard Arnault’nun da bulunduğu koleksiyonerlerin mücadelesine sahne oldu.

Dünyanın ünlü çağdaş sanat etkinliklerinden olan FIAC’ta (Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı), bu sanat akımının en ünlülerinden Joan Miro’nun bir eseri 8 milyon dolara, Lucio Fontana’nın bir eseri de 2.6 milyon dolara alıcı buldu. Koç, Arnault, Fransız milyarder Francois Pinault’nun aralarında bulunduğu koleksiyonerler, fuarda düzenlenen özel VIP tanıtım gecesinde buluştu.

Kapış kapış gitti

Modern ve çağdaş sanat eserlerini biraraya getiren Avrupa’nın en büyük üç fuarından biri olan FIAC’ın, bu yıl daha geniş ve seçkin bir topluluğa hitap ettiğini kaydeden yetkililer, Paris’e bu yıl gelen sürpriz konuklar olduğunu belirtiyor. Fuarda çeşitli koleksiyonlar sergileyen ABD’li bir galerinin direktörü olan Steven Henry, “Bu yılki fuarda Türkiye, hatta Fildişi Sahilleri’nden bile koleksiyonerler gördüm. Modern sanata karşı heyecan giderek artıyor” ifadesini kullandı.

Özellikle Fransa’da hükümetin varlıklılara getirmek istediği ek verginin, bu piyasada bir endişe yarattığı söyleyen yetkililer, “Buna rağmen satışlar çok da kötü değil. Ancak gelecek yıl ne olacağını bilmek imkansız” demekle yetiniyorlar.

Robert Longo’nun 10 küçük parçadan oluşan “Amerikan bayrağı üzerine çalışmalar” adlı eserinin 5 parçası, tanesi 35 bin dolardan bir saat içinde satılmış. Sanatçının aynı konudaki tek parça bir başka eserine de 600 bin dolarlık talip var. Satılan diğer eserlerin de, 40 bin ile 800 bin arasında değişen fiyatlara sahip olduğu belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde