Armağan Kargılı: Damadın İHA’larını Ukrayna’ya kim, neden pazarladı?

Armağan Kargılı: Damadın İHA’larını Ukrayna’ya kim, neden pazarladı?

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Facebook hesabından gururla duyurdu: Ukrayna, Türkiye’den silahlı insansız hava aracı alıyor.

Armağan Kargılı: Damadın İHA’larını Ukrayna’ya kim, neden pazarladı?
16px
24px
15.01.2019 06:45
ABONE OLgoogle

Armağan Kargılı'nın Artıgercek.com'daki yazısından alıntı

Damadın İHA'larını Ukrayna'ya kim, neden pazarladı?

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Facebook hesabından gururla duyurdu: Ukrayna, Türkiye'den silahlı insansız hava aracı alıyor.

Poroşenko, Erdoğan'ın küçük damadı Selçuk Bayraktar'ın aile şirketince üretilen bu İHA'ların nasıl bir ölüm aracı olduğuna ilişkin reklam filmini de Facebook hesabına eklemeyi ihmal etmedi ve şunları yazdı:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alınmasına yönelik anlaşma imzalandı. Operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar, yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor."  

Medyadan öğrendiğimize göre Ukrayna, damadın şirketinden 12 adet Bayraktar TB2 alacak. Denizdeki hedefleri de vurabilecek füzelerle donatılabilen bu silah anlaşmasının gerisinde ne olduğunu anlayabilmek için sadece birkaç gün geriye gidelim. 5 Ocak tarihine, Poroşenko'nun İstanbul'a geldiği tarihe yani.

Bu tarihte Erdoğanlar, liderleri "ağırlamayı" pek sevdikleri Vahdettin Köşkü'nde Poroşenkolarla bir araya geldiler. Samimi pozlar verdiler.

Poroşenko çiftinin İstanbul'a geliş nedeni aslında Erdoğan'ı ziyaret değildi. Ukrayna Ortodoks kilisesinin Rus Ortodoks kilisesinden bağımsızlığını gösteren belgeyi (Tomos belgesi) Fener Rum Patriği Bartholomeos'un elinden almak için gelmişti Poroşenko çifti İstanbul'a.

Ama bunun Ukrayna-Rusya krizini nasıl ateşleyeceğini görmek için daha da geriye gitmek gerekiyor.

Armağan Kargılı’nın yazısı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde