Arkas 800 Milyon Dolarlık borcu yeniden yapılandırdı

Arkas 800 Milyon Dolarlık borcu yeniden yapılandırdı

Arkas Holding, bankalara olan 800 milyon dolarlık borcu ödeyemeyince yeniden yapılandırdı....

Arkas 800 Milyon Dolarlık borcu yeniden yapılandırdı
16px
24px
24.07.2020 15:37
ABONE OLgoogle

Arkas Holding, geçen sene 15 Mayıs 2019'da yapılandırdığı 800 Milyon Dolarlık borcu ödeyemeyince yeniden yapılandırdı. Arkas, 800 milyon USD’lik refinansman kredisi için Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. liderliğinde 18 banka ile yapılan  anlaşmanın imzaları  İstanbul’da Arkas Holding ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş yöneticilerinin katılımıyla atıldı.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin lider ve düzenleyici banka olarak yer aldığı sendikasyonda, HSBC Bank A.Ş., HSBC PLC., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.Ş., T.C.Ziraat Bankası A.Ş., T.Garanti Bankası A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., TSKB A.Ş., Denizbank A.Ş., Alternatifbank A.Ş., Akbank T.A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Burgan Bank A.Ş., Fibabanka A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Odea Bank A.Ş., Pasha Yatırım Bankası A.Ş., ve Aktif Yatırım Bankası A.Ş. de diğer katılımcılar olarak yer aldı.  Arkas 800 milyon dolarlık borcu yapılandırdı  Arkas Holding Mali İşler Başkan Yardımcıları Cenk Sivrioğlu ve Orhun Alşan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. liderliğinde 18 bankanın katıldığı 800 Milyon USD’lik 1 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasının imza töreninde; Finans piyasalarının Arkas’a duyduğu güvenin bir göstergesi olarak kamu ve özel bankalardan oluşan bu kadar geniş katılımlı refinansman desteği sağlanabildiğini söyleyerek bankalara iş birlikleri için teşekkür ettiler.  Yıldız, Doğuş ve Unit’in ardından: Arkas Holding de kredilerini yeniden yapılandırdı

AYNI ANLAŞMA GEÇEN SENE DE YAPILMIŞTI

Arkas Holding, 800 milyon dolar tutarında refinansman kredisi için Yapı Kredi liderliğinde 18 banka ile 15 Mayıs 2019 tarihinde yine anlaşmıştı. Toplam beş yıl vadeli sendikasyon kredisinin bir yılı geri ödemesiz olacaktı. Ancak Arkas, ödeme yapamayınca borç bir yıl sonr yeniden yapılandırıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde