Arınç, Abdullah Gül için gönlünden geçeni açıkladı

Arınç, Abdullah Gül için gönlünden geçeni açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili, 'İsabetli olur, güzel olur' sözlerini değerlendirdi:

Arınç, Abdullah Gül için gönlünden geçeni açıkladı
16px
24px
06.03.2015 14:32
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili, ''İsabetli olur, güzel olur'' sözlerini değerlendirdi: ''Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum.'' Arınç, Gül için gönlünden geçen görevi de açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olası adaylığı konusunda ''Güzel olur, isabetli olur'' demesini nasıl yorumlarsınız?

Abdullah Gül ile dava arkadaşıyız çok başarılı bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığında çok başarılı bir performans sergiledi. Görevi büyük bir şerefle arkadaşına devretti ve İstanbul'a gitti. Şu ana kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Kendileri bu konuda bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz sevinç duyarız. Cumhurbaşkanlığı başbakanlık yapmış olması 6 bin adaydan biri gibi karşılanmamalıdır. Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum. 

''HERHALDE GRUP BAŞKANVEKİLİ DE YAPILACAK DEĞİL''

Partimizde her şey fedakarlık üzerinedir. Başka partilerde olsa tartışılır. Bizde birimizin evet dediğine diğeri hayır diyemez hayır dediğine evet diyemez. Benim kanaatime göre, Abdullah Gül partide hangi görev verilirse ben bunu yaparım veya yapmalıyım diye düşünecektir. Peki bunu söyledi. Herhalde grup başkanvekili de yapılacak değil. Bir tarafta ihsan bir tarafta fazilet dediğimiz nokta var. O alçak gönüllülük gösterecektir hizmet etmek istiyorum derse diğerleri de bu kadar asalet gösterdi onun duruşuna, geçmişine uygun bir görev olmalı diye düşünülebilir.

''ABDULLAH GÜL İÇİN GÖNLÜMDEN GEÇEN MECLİS BAŞKANLIĞI'DIR''

Eğer başbakan olmayacaksa benim gönlümden de geçen büyük bir şerefle yaptığım Meclis Başkanlığı'dır. Abdullah Gül Meclis Başkanı olursa Meclis de siyaset de Türkiye de kazanır. Hiç aklımdan da geçmeyen bir şey bu. Abdullah Gül de bizim gibiler de bu konularda belli görevler için ısrarcı olmaz. Neresi takdir edilirse orada en güzel şekilde görevini yapar. Seçimi kim kazanırsa Başbakan o olur. 7 Haziran'dan sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

2002'den bu yana iç kaynaklı ekonomik kriz yaşamadık. Merkez Bankası bağımsız bir kuruluş, dikkatli gidiyor ve üzerine düşeni yapıyor.

''MERKEZ BANKASI'NI TEHDİT ETMEK DOĞRU DEĞİLDİ''

Merkez Bankası'na bu noktadan sonra bir şey söylenmemesi gerekir. Merkez Bankası'nı tehdit etmek doğru değildi.

FAİZ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı belki sadece yol göstermekle kalmalı. Cumhurbaşkanı'nın sözleri farklı anlaşılabilir. Batı mentalitesi tartışmadan endişeleniyor.

CHP'NİN KAPATILACAĞINA DAİR İDDİALAR

Çok yanlış bir şey. Bunların hiçbirisi ciddi değil, iddialar deli saçması. Twitter'daki o şahsın (Fuat Avni) söyledikleri üzerinden yorum yapmak yanlış bir şey. Bazen doğru çıkabilir bazen de zarf atabilirler. Kılıçdaroğlu adeta istihbaratçı kimliği ile konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecini destekleyenlerin başında gelirim. Eski, yeni siyasetçilerle aram iyidir. Sayın Demirtaş'ın 'Çözüm sürecinin önündeki en büyük engel Arınç'tır' sözüne üzüldüm. Bu noktaya kolay gelinmedi, önemlidir. Sözlerin tutulmasından örgüt sorumludur. Çözüm süreci silahlı kişilerle yürütülemez. Demirtaş siyasette olabilecek bir kişidir.

''BURADA BARIŞ ÇUBUĞUNU TÜTTÜRÜYORUM''

Sen partnerine bu işi beraber götürdüğün hükümete güvenmiyorsun öyle mi? Güvenmediğin için de çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorsun. Sen bana güvenmeye mecbursun. HDP ben sana güvenmek mecburiyetindeyim. HDP'nin İmralı heyetine sürecin iyi çalıştığına biz inanıyoruz güveniyorum. Demirtaş ile bu atışmamızı burada sonlandırmış olalım. Burada barış çubuğunu şimdi tüttürüyorum. Bundan sonra mecbur kalmadıkça hiçbir zaman Demirtaş'ın şahsı ile ilgili söz söylememeye çalışacağım.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ DEĞİŞECEK Mİ?

Maddelerin yeniden görüşülmesi şu anda düşünülmüyor.

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

Sayın Cumhurbaşkanımızın duygusal yönü çok güçlü. Duygusal planda olaya bakmamak lazım. Ben şahsen yaptığın iş çok önemli iş sana koruma zırhı da getirdik o zaman bu işine devam etmen lazım sen şu anda 100 milletvekilinin yapacağı işi yapıyorsun dedim. Milletvekili olmak bu görevlerden daha üstün değil. Eğer bakan olmayı düşünüyorsan da bir MİT Müsteşarından her bakan olmaz. Aday olursa siyasi ayrışma demeyeceğiz buna. Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarı da olması kolay olmadı birilerine rağmen. Aday adayı olmakta özgür, iyi bir şey yapmıştır. Rica ediyorum gazeteciler de bu soruyu bir daha sormasınlar. Hakan Fidan, AK Parti'nin milletvekili aday adayıdır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde