Arıkanlı Holding'in özel kalem müdürü velileri de mağdur etmiş

Arıkanlı Holding'in özel kalem müdürü velileri de mağdur etmiş

Çırpıcı, anaokulunda öğretmenlerin ücretini ödemek için yardım istemiş.

Arıkanlı Holding'in özel kalem müdürü velileri de mağdur etmiş
16px
24px
26.02.2019 07:36
ABONE OLgoogle

Arıkanlı Holding’de uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’ın özel kalem müdürlüğünü yapan Nevhiz Süer Çırpıcı’nın kooperatif kurma vaadiyle dolandırdığı öğretmen ve gazetecilerden başka kurucusu ve sahibi olduğu Merhaba Dünya Anaokulu’nun öğretmenleri ile velilerini de mağdur ettiği ortayı çıktı. Yıl ortasında velileri okula çağıran Çırpıcı, okulun ekonomik sıkıntıları nedeniyle öğretmenlerin maaşlarını ödeyemediğini belirterek velilerden kendisine yardımcı olmalarını istemiş.  Arıkanlı Holding'de 'Sarıgül' adıyla dolandırıcılık krizi

Veliler, çocuklarının eğitimi aksamasın ve öğretmenlerin maaşı ödensin diye daha önce paralarını yatırdıkları halde ikinci kez para ödemesinde bulunmuş. Velilerin ikinci kez yaptığı ödemeleri de öğretmenlere ödemeyip başka borçlarına yatıran Nevhiz Süer Çırpıcı yüzünden öğretmenlerin istifa etmeleri nedeniyle veliler çocuklarını okula göndermiyor. Bu mağduriyetin yanında bir de okula borçları olmadığı halde velilerin evine yağmur gibi haciz ihbarnameleri gönderiliyor.

Çırpıcı’ya ait Merhaba Dünya Anaokulu’nda 90 kadar çocuk eğitim görüyor.

Okula paralarını peşin yatırmalarına ve okulda eğitim aksamasın diye ikinci kez para vermelerine karşın öğretmensizlik nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen veliler bir de haciz şokuyla sarsıldılar.

Çırpıcı’nın alacaklılarından biri olan Dilara Çikolata şirketinden velilerin evine haciz ihbarnameleri geldi.

Miyase İlknur/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde