Arena Bilgisayar’da İzi Kohen görevini kime bıraktı?

Arena Bilgisayar’da İzi Kohen görevini kime bıraktı?

Arena Bilgisayar Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İzi Kohen, görevini kime bıraktı?

Arena Bilgisayar’da İzi Kohen görevini kime bıraktı?
16px
24px
07.01.2013 11:40
ABONE OLgoogle

Arena Bilgisayar Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İzi Kohen, genel müdürlük görevini Tarık Tüzünsü ’ye devretti. Görev değişikliği, Arena Bilgisayar Yönetim Kurulu tarafından 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde onaylandı.

Arena Bilgisayar’ın kurucu ortaklarından olan ve 20 yıla yakın süredir genel müdürlük görevini sürdüren İzi Kohen, 2013 yılı itibariyle Yönetim Kurulu Danışmanı olarak Arena Bilgisayar’ın gelişimine katkıda bulunacak.

İzi Kohen’in yönetiminde Arena Bilgisayar, teknoloji sektörünün en yaygın dağıtım şirketi olarak birçok uluslararası markanın Türkiye pazarında başarıyla yer almasına aracılık etti. 21 yıllık başarılı geçmişi boyunca şirket, 2000 yılında halka arzı sonrasında, sektörde e-ticaretin yaygınlaşmasına liderlik eden ilk B2B internet sitesi ve bayilerinin rekabette farklılaşmasına olanak sağlayan PayNet ödeme sisteminin geliştirilmesi gibi birçok ilke imza attı.

 İzi Kohen, konu ile ilgili açıklamasında şu sözleri kaydetti:

“Ortaklarımla birlikte Arena Bilgisayar’ı kurduğumuzda, hem kendimiz hem de başkaları için değer ifade eden bir şirket oluşturmayı amaçladık. Bu doğrultuda yaklaşık 20 yıllık genel müdürlük görevim süresince Arena’da; kültürü, stratejisi, çalışanları ve pazardaki duruşuyla kurucularından bağımsız olarak başarısını sürdürebilen bir yapı oluşturmaya çalıştım. Bugün, bu misyonumun son parçası olarak, genel müdürlük görevimi sevgili arkadaşım Tarık Tüzünsü'ye gurur ve mutlulukla devrediyorum. İnancım, onun liderliğinde Arena Bilgisayar’ın, tüm paydaşları için sadece önemli kazançlar yaratan bir şirket değil, aynı zamanda bir güven ve huzur adası olmaya devam edeceğidir."

Tarık Tüzünsü yaptığı açıklamada, Arena Bilgisayar’ın tedarikçi ve müşterilerinin karşısına pek yakında yepyeni bir yapıyla çıkacaklarını duyurdu. Günümüz koşullarında bu yapı ile daha fazla değer üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tüzünsü, sözlerine şöyle devam etti:

"Değişim, Arena kültürünün en önemli temel taşlarından biridir. Arena çalışanları uzun suredir pazarda başarıyla var olmanın, değişime ne kadar hızlı adapte olduğumuzla ilgili olduğunu bilir. Şimdi, şirket yönetimimizdeki değişiminden güç alarak, satış ve pazarlama organizasyonumuzu da günümüz koşullarına daha uygun bir hale dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, her seviyedeki müşterilerimize daha odaklı ve onların ihtiyaçlarına uygun bir organizasyon yapısını uygulamaya başlayacağız. Uzun yıllardır Arena’nın farklı kademelerinde çalışmış biri olarak ilk hedefim, kendine özel bir kültüre sahip olan şirketimizin değerlerini korumaya devam etmek ve değişen pazar koşullarına göre gerekli değişiklikleri her zaman sağlayacak çeviklikte bir dinamizmi sağlamaktır. Başta İzi Kohen olmak üzere Arena Bilgisayar’ın ulaşmış olduğu başarıda emeği olan herkese ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Bu değişikliğin Arena için çok daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum.”

1970 yılında İstanbul’da doğan Tarık Yılmaz Tüzünsü, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinden 1992 yılında mezun olmuş ve aynı üniversitenin İşletme Fakültesinde yüksek lisans eğitimi almıştır. Tüzünsü, eğitim, vizyon ve deneyimini 2011 yılında katıldığı Harvard Üniversitesi’nin üst düzey yönetici programları ile pekiştirmiştir. 1995 yılında bilişim sektöründe çalışmaya başlayan Tüzünsü, 1996 yılında Bilgisayar Bileşenleri Grup Müdürü olarak Arena Bilgisayar’a katılmış ve 2003 yılından itibaren Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.

Arena Hakkında:

Arena Bilgisayar A.Ş., Türkiye teknoloji ürünleri sektörünün en yaygın dağıtım şirketidir. Arena'nın amacı, tedarikçi ve bayilerinin teknoloji ürünlerini etkin ve verimli olarak tüketiciye ulaştırabilecekleri bir hizmet platformu sağlayarak yatırımcı değerini artırmaktır. Arena, teknoloji tedarik ağındaki konumu ve şirketin kurulduğu günden beri süregelen profesyonellik, yaratıcılık, dürüstlük ve pazarı geliştirme özellikleriyle Türkiye teknoloji pazarının lider şirketi olarak tanınmıştır. Arena, 400’den fazla dünya markasının ürünlerini 7.500’ün üzerinde aktif satış noktası aracılığıyla tüketiciye ulaştırmaktadır. Dell, Hewlett Packard, Acer, EMC, Microsoft, Philips, Seagate, Gigabyte, Symantec, SanDisk, Sony, Wyse, Xerox, Lexmark, Verbatim, Airties, Viewsonic, Probook ve Oki Arena’nın pazara sunduğu markaların bazılarıdır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde