Arda'nın takı sitesi 30 Milyon Liraya koşuyor

Arda'nın takı sitesi 30 Milyon Liraya koşuyor

Arda Turan’ın ortağı olduğu internette takı satan lidyana.com sitesi e-ticaret alanında rekora koşuyor.

Arda'nın takı sitesi 30 Milyon Liraya koşuyor
16px
24px
07.07.2012 09:35
ABONE OLgoogle

İspanya’da Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Turan’ın ortağı olduğu internette takı satan lidyana.com sitesi e-ticaret alanında rekora koşuyor. 5 ay önce 100 bin lira sermayeyle kurulan sitenin değeri tam 30 milyon liraya fırladı.

Geçen hafta Rus yatırımcı Ru-net’in siteye 6 milyon lirayla azınlık hissedar olduğu açıklanmış, ancak hisse oranları hakkında bir bilgi verilmemişti. Şirketin 28 Haziran’daki olağanüstü genel kurul tutanaklarına göre ise Ruslar iki ayrı şirket altında lidyana.com’a yüzde 11.11 ortak oldu. Rus yatırımcılara ait Ru-Net yüzde 5.55 ve Enfield Investments ise yüzde 5.56 hisse aldı. Bu durumda yüzde 11.11 hisse için 6 milyon TL ödeyen yatırımcılar şirketin değerini 54 milyon liraya taşıyor gözükse de, durum biraz farklı... Hisse oranları düştü...

 Rusların site belli başarıları elde ederse hisselerini yüzde 20’ye çıkarmak üzere 6 milyon TL yatırım yaptığı öğrenildi. Bu durumda Arda Turan’ın sitesi 5 ay gibi kısa bir sürede 30 milyon liralık bir değere ulaşmış oldu. Rusların yatırımı sonrası şirket sermayesi 112.500 liraya çıkarıldı ve kurucu ortakların hisse oranları düştü. Artık en büyük hissedar olan Hakan Baş’ın hissesi yüzde 35.15. Baş’ın ardından yüzde 9.42’şer hisseyle Arda Turan, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Ulusoy ve Öztanık Grubu’ndan İsmet Öztanık geliyor. markafoni’nin kurucuları Sina Afra, Tolga Tatari ve Ahmet Sarı’nın da toplam yüzde 8.89 hissesi var. Rus arama motoru Yandex’in yatırımcımları arasında da olan Ru-Net ile site Rusya ve Ortadoğu’ya açılmayı planlıyor. Günde 45 bine yakın ziyaretçi çeken sitede 10 bine yakın marka ve tasarım ürünü var.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde