Arda Turan’ın e-ticaretteki ilk 11’i

Arda Turan’ın e-ticaretteki ilk 11’i

A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Arda Turan da e-ticaret kervanına katıldı.

Arda Turan’ın e-ticaretteki ilk 11’i
16px
24px
06.01.2012 14:04
ABONE OLgoogle

İnternet üzerinden alışveriş hızla yayılıyor. Dünya genelinde online alışverişin hacmi 1.5 trilyon doları aştı. Türkiye’de ise 2011 yılında 15 milyar TL’nin üzerinde bir büyüklüğe ulaştığı tahmin ediliyor.

Peş peşe alışveriş siteleri kuruluyor, her marka ayrıca kendi internet siteleri üzerinden online alışveriş imkanı sunuyor. Kısaca yeni nesil, internetten alışverişi çığ gibi büyütüyor. Son dönemlerde kargo şirketlerinin iş yükünün neredeyse yarısını internet üzerinden satış yapan online sitelerin oluşturduğunu da belirtelim...

A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Arda Turan da e-ticaret kervanına katıldı. Arda Turan, bu sezon başında Galatasaray’dan ayrılıp İspanya’nın Atlatico Madrid takımına transfer olmuştu. Geçenlerde Türkiye’ye gelen Arda Turan ve 11 arkadaşının “Lidyana Elektronik Hizmetler İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanıyla şirket kurduğunu öğrendik. Turan’ın ortakları da tanıdık isimler: Hakan Bahadır Baş, Saffet Ulusoy, Nevzat Aydın, İsmail Öztanık, Onur Kınay, Gökçe Kabatepe, Aydın Evren Özol, Oytun Özer, Deniz Gürbüz, Michel Haessler ve Markafoni’nin kurucusu olan Akinon Elektronik Yayıncılık...

Akinon’un ortaklarının da Tolga Tatari, Sinan Afra ve Ahmet Sarı’dan oluştuğunu belirtelim.
Lidyana fikri Hakan Bahadır Baş’tan çıkmış. Şirketin yüzde 39’luk hissesi de Baş’a ait. Baş, bu fikri Yemeksepeti.com’un sahibi Nevzat Aydın’a götürmüş. Aydın da destek verince konuyu arkadaşlarına açmış ve 11 ortaklı şirket kurulmuş. Baş, Lidyana.com adresinden dikey e-ticaret yapacaklarını belirterek şu bilgileri veriyor:

“Arda futboldan kazandıklarını yatırıma dönüştürmek istiyordu. Saffet Ulusoy benim çocukluk arkadaşım. Arda’yla da yakın arkadaşlar. Bu projeden bahsettik ve o da kabul etti. Şirkette Sinem Kobal ortak olarak yer almıyor. Ancak satışlarda ünlülerle çalışacağız. Sinem de bu ünlülerden biri olacak. Onların reklamıyla yaptığımız satışlardan yüzde 10 pay alacaklar. Şimdiden 6 ünlüyle anlaşma yaptık. Ama isimlerini kendileri açıklayacak.”

Lidyana.com’a gelince... Dikey e-ticaret yani bir konuda uzmanlaşacak bir site olacak. Her türlü ürün bulunmayacak. Özel ve niş ürünlere odaklanacak. Başlangıçta takı ve aksesuar ağırlıklı olmak üzere sitede farklı markaların ürünleri yer alacak. Bine yakın ürün satılacağını belirten Baş, “Lidyana.com 10 Ocak’ta aktif hale gelecek. Şu anda ciro hedefi açıklamak için erken. Kabaca ilk yılında aylık milyon TL ve üzeri cirolar hedefliyoruz” diyor.

Lidyana’nın ortakları

Hakan Bahadır Baş - CEO (Peak Games ve Krombera kurucu ortağı)
Arda Turan (A Milli Takım kaptanı- Atletico Madrid oyuncusu)
Onur Kınay (Magic Life’ın kurucusu Cem Kınay’ın yeğeni)
Akinon Eketronik (Sinan Afra, Tolga Tatari, Ahmet Sarı - Markafoni)
Nevzat Aydın (Yemeksepeti.com)
Saffet Ulusoy (Ulusoy Holding - Haluk Ulusoy’un oğlu)
İsmet Öztanık (Öztanik Grubu)
Gökçe Kabatepe, Aydın Özol, Oytun Özer (Raiffeisen Investment Turkiye ekibi)

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde