Arda Turan imzayı attı, 450 Bin TL'lik hediyeyi kaptı

Arda Turan imzayı attı, 450 Bin TL'lik hediyeyi kaptı

Barcelona Kulübü'ne transfer olan Arda Turan için Barcelona'da imza töreni düzenlendi. Dünya medyasının büyük ilgi gösterdiği törende, kendisini 5 yıllığına Barçalı yapan imzayı atan Arda, Katalan ekibinin tarihindeki en pahalı 4. futbolcu oldu.

Arda Turan imzayı attı, 450 Bin TL'lik hediyeyi kaptı
16px
24px
10.07.2015 07:40
ABONE OLgoogle
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona,  Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Nou Camp Stadı'ndaki kulüp binasında yapılan imza töreninde, milli futbolcu Arda Turan, kendisini 5 yıllığına Barcelona'ya bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.

Arda Turan, imza töreninin ardından menajeri Ahmet Bulut ve arkadaşlarıyla Barcelona bayrağı önünde poz verdi.

Barcelona, milli futbolcu için Atletico Madrid'e 34 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Sözleşmede yer alan özel maddelerin gerçekleşmesi halinde ödenecek tutar 41 milyon avroya çıkacak. 

"Hayatımda en çok olmak istediğim yerdeyim"

İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arda Turan, sözlerine, eski kulübü Atletico Madrid'in kalbinde her zaman özel bir yeri olacağını belirtip, başkan Enrique Cerezo, teknik direktör Diego Simeone, eski takım arkadaşları ve taraftarlarına teşekkür ederek başladı.

Barcelona'yı "dünyanın en iyi futbol kulübü" olarak niteleyen milli futbolcu, "Burada olduğum için çok mutluyum. Kulübün sloganı 'Bir kulüpten daha fazlası' ve ben de bunun için buraya geldim. En güzel kupaları ve başarıları yakalamak için buradayım ve bunu sağlayan bütün Barcelona yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

Barcelona'nın kendine özgü kuralları, yapısı ve özellikleri olduğunu söyleyen 28 yaşındaki futbolcu, "Beni yakından tanıyan arkadaşlarım bilirler. Barcelona'ya karşı her zaman bir sempati ve yakınlık hissettim. Hayatımda en çok olmak istediğim yerdeyim şu an" değerlendirmesinde bulundu.

"Birçok kulüpten teklif aldım" 

Transferi öncesinde birçok kulüpten teklif aldığını belirten Arda Turan, "Konu Barcelona ise gelen bütün teklifleri veya istekleri geriye atıyorsunuz. Sonunda Barcelona formasına ulaşacaksanız, zamanın pek bir önemi yok" dedi.

"Xavi ile kıyaslanmam doğru değil" 

Barcelona'dan ayrılan Xavi ile kıyaslanmasını doğru bulmadığını dile getiren Arda Turan, "Hayat boyu kimse Xavi'nin sorumluluğunu aynı şekilde taşıyamaz. O, sadece Barcelona taraftarının değil bütün futbolseverlerin idolüdür. Ben, farklı bir futbolcuyum ve takımın başarısı için buradayım. Çok özel ve güzel şeyler yapmaya geldim buraya ama kimse Xavi olamaz. Kendi stilimi ve tarzımı buraya yansıtıp, buradaki insanların gönlüne girerek başarılar kazanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İdolüm Iniesta'ydı" 

Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin dünyanın en iyisi olduğunu daha önce söylediğini hatırlatan Türk futbolcu, "Ama benim idolüm Iniesta'ydı. Dünyanın en iyi futbol oynayan ekibiyle, aynı sahaya çıkarak bu keyfi paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

 "Top toplayıcılıktan hayatım boyunca keyif aldım"

Arda Turan, Galatasaray ile Barcelona arasında 2002 yılında oynanan karşılaşmada top toplayıcı olarak görev almasının ardından bugünlere gelmesiyle ilgili soruya da "O maçta Luis Enrique'nin golü ofsayttı. Benim için güzel günlerdi. Her futbolcu küçükken sahanın kenarında ufak tefek görevler almıştır. Ben de top toplayıcılıktan hayatım boyunca keyif aldım" yanıtını verdi.

"Messi gibisi gelmeyecek"

Cristiano Ronaldo ile Messi'yi kıyaslayan Arda Turan, "Messi'nin, sadece günümüzün değil futbol tarihinin en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Cristiano Ronaldo, çok özel ve yetenekli. Dünyanın en iyi oyuncularından biri ama benim için geçmişte de gelecekte de kimse Messi olamayacak" değerlendirmesini yaptı.

Kendisi için stada gelen taraftarları selamlayan Arda Turan, daha sonra imzaladığı topları tribünlere gönderdi.

Taraftarı selamladı

Arda Turan daha sonra kendisini görmek için stada gelen taraftarları selamladı. 

Topla kısa bir gösteri yapan Arda Turan'a, stattaki Türk taraftarlar açtıkları pankartlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Arda'nın 450 bin TL'lik hediyesi



Barcelona'ya 5 yıllık imza attıktan sonra formasını giyip Nou Camp'ta taraftarın karşısına çıkan milli futbolcu Arda Turan'a son Audi marka model otomobil hediye edildi.

Auidi A7 Sportback markalı arabanın anahtarını teslim alan Arda, yeni otomobiliyle poz verip el sallamayı ihmal etmedi. Ayağında sektirdiği topları tribünlere gönderen Arda Turan, Barcelona armasını öptü ve taraftarları selamladı.



Arda Turan, Barcelona'nın en pahalı 4. futbolcusu oldu.

İşte Barcelona'nın en pahalı transferleri;
1- Luis Suarez 75 milyon euro
2- Zlatan 40 milyon euro+Samuel Eto'o
3- Neymar 48.6 milyon euro
4- Arda Turan 41 milyon euro
5- Cesc Fabregas 35 milyon euro
6- David Villa 34.5 milyon euro
7- Marc Overmars 25 milyon euro
8- Dani Alves 23.5 milyon euro
9- Alexis Sanchez - 23 milyon euro
10- Dmytro Chygrynskiy - 22.5 milyon euro
11- Ronaldinho - 21 milyon euro
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde