Arçelik'in keyfi uygulamasına işçiler tepkili

Arçelik'in keyfi uygulamasına işçiler tepkili

Koç Holding'in Arçelik Beylikdüzü fabrikasının bazı bölümlerinde malzeme olmadığı gerekçesiyle işçilere istekleri dışında izin verildi ve bu iznin de yıllık izinden düşürüleceği açıklandı.

Arçelik'in keyfi uygulamasına işçiler tepkili
16px
24px
13.03.2018 18:28
ABONE OLgoogle

Arçelik işçileri, 'Bu bir yıllık izin gaspıdır, emrivakidir; hiç ummadığımız, beklemediğimiz bir anda bize izinlisiniz diyorlar ve bunu yıllık iznimizden düşüyorlar' dedi.

Koç Holding'in Arçelik fabrikalarında işçilere yönelik sömürü ve hak gaspları sürüyor.

Bunun son örneklerinden biri Arçelik Beylikdüzü fabrikasında yaşandı.

3 Mart 2018 Cumartesi günü, yüzlerce işçiye "Bugünlük üretim malzememiz yok, hepiniz izinlisiniz, bugün kullandığınız izni, yıllık izninizden düşeceğiz" denildi. Kış ortasında, hiç beklemedikleri bir anda bir gün izin kullandırılan işçiler, bu iznin yıllık izinden düşülmesine tepki gösterdiler. 

Durumu soL Haber'e anlatan bir işçi, "Bu bir yıllık izin gaspıdır, hiç ummadığımız, beklemediğimiz bir anda, kış ortasında bize izinlisiniz diyorlar ve bunu yıllık iznimizden düşüyorlar. Bu uygulama farklı bölümlerde zaman zaman işçilere dayatılıyor" dedi. 

Arçelik patronlarının sadece yıllık izin gaspı yapmakla kalmadıklarını ifade eden işçiler, "Üstelik henüz yıllık izin hakkı kazanmamış işçiler de, bu şekilde borçlandırılıyor. Yani yıllık izni olanların izinlerinden düşüyorlar, yıllık izni olmayanları da borçlandırıyorlar, Bu haksız ve hukuksuz bir uygulamadır. Bir emrivakidir" diye konuştu. 

İşe girerken Türk Metal Sendikası'na üye yapıldıklarını ifade eden işçiler, "Bu izin gaspını sendikaya ilettik. Onlar da patronların ağzıyla konuşuyorlar. Patronları savunan bir tavır içindeler. Şikayetimizi söyleyince, 'Ne yapalım kurum öyle karar almış, yapacak bir şey yok' gibi cümleler kuruyorlar" dedi. (Habersol)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde