Aralarında Topbaş'ın damadının da bulunduğu TUSKON davası başlıyor

Aralarında Topbaş'ın damadının da bulunduğu TUSKON davası başlıyor

FETÖ’ye finansman sağladıkları iddiasıyla, TUSKON ve üye şirketleri ile ünlü işadamları hakkında açılan davanın görülmesine yarın Silivri’de başlanılacak.

Aralarında Topbaş'ın damadının da bulunduğu TUSKON davası başlıyor
16px
24px
23.10.2017 08:40
ABONE OLgoogle

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 86 sanık ilk kez hakım karşısına çıkacak. İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusunda görülecek duruşmada 86 sanık ilk kez hâkim karşısına çıkarak ifade verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, FETÖ lideri Fetullah Gülen 1 numaralı sanık olarak yer alırken, Gülen ile birlikte TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri isteniyor.

Soruşturma aşamasında 8 Eylül 2016 tarihinde tutuklanan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, 3 Mayıs 2017 tarihinde özel hastane raporunda belirtilen sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın soruşturmayı tamamlamasının ardından hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Yeniden gözaltına alınan Kavurmacı, 17 Haziran 2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde