Aracı kurum sektöründen bir yabancı daha çekiliyor

Aracı kurum sektöründen bir yabancı daha çekiliyor

UBS Menkul Değerler faaliyet izin iptali için SPK'ya başvurdu

Aracı kurum sektöründen bir yabancı daha çekiliyor
16px
24px
07.09.2017 16:03
ABONE OLgoogle

Aracı kurum sektöründeki yaprak dökümü sürüyor. 

UBS Menkul Değerler faaliyet izni iptali için SPK'ya başvurdu. 

KAP'A yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

UBS Menkul Değerler A.Ş. ("Şirket") faaliyet izinlerinin tamamının iptal edilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na ("Kurul") başvuruda bulunmuştur. Başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Şirket sona ermek ya da faaliyet konusunu değiştirmek suretiyle sermaye piyasası faaliyetlerini durduracak ve aracı kurum olma niteliğini kaybedecektir.

Bu nedenle, Şirket'ten yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetlerle ilgili olarak herhangi bir hak veya alacağı bulunduğu iddiasında olan müşterilerin, (i) dava açılmış olması halinde dava açıldığına ilişkin mahkemeden alınacak derkenarı, (ii) takip yapılması durumunda takibe ilişkin belgeleri, ya da (iii) aracı kurum nezdindeki hesabı ile mutabık olmadığı tutara ilişkin beyanı işbu ilanı ilk olarak yayınladığımız 20.08.2017 tarihinden itibaren 3 (üç) ay içinde Şirkete ve Kurula göndermeleri gerekmektedir. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde