Araç kamerası almak isteyenler dikkat! İşte fiyatları ve özellikleri

Araç kamerası almak isteyenler dikkat! İşte fiyatları ve özellikleri

Yeni nesil akıllı araç kameraları gece gündüz 120 ila 360 derece arası yüksek çözünürlüklü çekim yaparak sürücünün her anını en net şekilde kaydettiği için, olası kazalarda mağduriyetlerin önünü tamamen kapadı.

Araç kamerası almak isteyenler dikkat! İşte fiyatları ve özellikleri
16px
24px
15.06.2019 14:14
ABONE OLgoogle

Sigorta ve güvenlik görevlileri için bire bir kanıt niteliği taşıyan bu kameralar kaza sonrası olası hapis cezalarını bertaraf edebildiği gibi sigorta primlerini düşürüyor ve hırsızlıkları ortaya çıkarıyor.

TUTANAKTA ETKİLİ

Önceleri, araçların kazalarda aldığı pozisyona göre tutanaklar tutulduğu için aslında hiç bir suçu olmayan kişiler bir anda mağdur duruma düşebiliyordu.

Şimdi geliştirilen bu kameralar sayesinde olaylar tüm görüntüleriyle ispat edilebiliyor. Tutanaklar da ona göre şekilleniyor. Hatta internet sayesinde olay anında sigorta şirketlerine de intikal ettirilip işlem hızlandırılabiliyor.

300 LİRADAN BAŞLIYOR 

Önlü arkalı olarak hem yolu hem de aracın içindeki tüm ayrıntıları çeken bu kameralar, özel telefon uygulamaları üzerinden sesli olarak da kontrol edilebiliyor.

Micro SD kart sayesinde 256 GB’a kadar kayıt yapabilen ve dahili navigasyon (GPS) sistemleri olan kameraların fiyatları ise 300 liradan başlıyor 1500 liraya kadar çıkıyor. Ancak çok fonksiyonlu olmasa da araç içini ve yolu gösteren klasik kameraları 200 TL’ye de bulmak mümkün.

TEK ŞARJDA 5 SAAT

Bu cihazların hem araç içi şarj hem de USB girişleri bulunuyor. Araç hareket ettiği andan itibaren çalışmaya başlayan cihazlar, şarjı tam doluyken kesintisiz kullanımda ortalama 5 saat gidebiliyor. Peki kamera alırken nelere dikkat etmeli ve nasıl kameralar tercih edilmeli? Sizler için araştırdık...

ŞUNLARA DİKKAT! 

ÇÖZÜNÜRLÜK

Video ve fotoğraf çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa plaka, yol işareti gibi detayları yakalamak da o kadar mümkün olur. Yani Ultra HD ya da 2-4K çözünürlük önemli.

GÖRÜŞ AÇISI

Bugün piyasadaki bütün kameralar standart olarak en az 120 derece görüş açısına sahip. Ancak bir miktar fiyat farkı vererek 180-360 derece cihaz almakta fayda var.

KAYIT KAPASİTESİ

Kameranın sahip olduğu saklama alanı yani hafıza kartının kapasitesi, uzun bir yolculuk süresince kayıtlı görüntüleri silmek zorunda kalmadan kayda devam edebilecek büyüklükte olmalıdır. En iyi kapasite 64-128-256 GB. Kapasiteye göre hafıza kartını düzenli olarak boşaltmak gerekir.

İNTERNET

İnternete bağlanan kameraları tercih edin. Bu durum dünya ile irtibatı hiç bir zaman kesmez. Sürüşünüzü gerektiğinde canlı olarak bile yayınlayabilirsiniz.

GARANTİ

Satış sonrası servis hizmetini en iyi sağlayan markalardan şaşmayın. Cihaz almadan en az 5 yeri gezin. Aynı marka cihaz farklı yerlerde ciddi fiyat farklılıklarıyla satılabiliyor.

İşte özelliklerine göre piyasadaki ürünlerin karşılaştırması...

Murat Gülderen / Posta

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde