Ar-Ge merkezi kuranlara plaketini Erdoğan verecek

Ar-Ge merkezi kuranlara plaketini Erdoğan verecek

Türkiye'de Ar-Ge merkezi kuran 87 firmaya belgesini Başbakan Erdoğan verecek.

Ar-Ge merkezi kuranlara plaketini Erdoğan verecek
16px
24px
25.02.2011 16:09
ABONE OLgoogle

Türkiye'de Ar-Ge merkezi kuran 87 firmaya ''Ar-Ge Merkezi Belgesi'', yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılacağı törenle verilecek. 

     Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından yürütülen 5746 sayılı Kanun kapsamında Ar-Ge merkezi kuran 87 firmaya belgelerinin yarın İstanbul Four Seasons Oteli'nde yapılacak törenle verileceği belirtildi. 

     Ar-Ge Merkezleri Belge Töreninin açılışında Başbakan Erdoğan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün'ün yanı sıra Türkiye'de Ar-Ge merkezi kuran firmalar adına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve BSH Bosch and Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kurt Ludwing Gutberlet'in de konuşma yapacağı kaydedildi. 

     Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yaptığı açıklamada, törene 12'si yabancı, 7'si ise yabancı ortaklı olan 87 firmanın üst düzey yöneticilerinin katılacağını belirtti. 

     Ergün, 5746 Sayılı Ar-Ge Kanununun Uygulama ve Denetim Yönetmeliğinin 31 Temmuz 2008 tarihinde yayımlanmasından bugüne kadar Ar-Ge Merkezi başvuru sayısının 106'ya, Ar-Ge Merkezi Belgesi verilen işletme sayısının 87'ye, belge verilen Ar-Ge merkezlerinde çalışan Ar-Ge personeli sayısının 13 bine, belge alan işletmelerin 2008-2009 yılları arasında gerçekleşen Ar-Ge harcamalarının ise 3,74 milyar liraya ulaştığını bildirdi. 

     Bakan Ergün, ''Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kuruluşu onaylanan bu Ar-Ge Merkezleri hem önemli ölçüde Ar-Ge personeli istihdamı sağlamış hem de ülkemizin GSYİH'dan Ar-Ge'ye ayrılan payı ciddi şekilde artırmış ve bu pay içerisindeki özel sektör oranını da yüzde 50'nin üzerine çıkarmıştır'' bilgisini verdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde