Aqua parkta elektrik kaçağı faciası: 5 kişi öldü

Aqua parkta elektrik kaçağı faciası: 5 kişi öldü

Sakarya'nın Akyazı İlçesi’nde aqua parkta havuzda elektrik kaçağı nedeniyle suda yüzenler akıma kapıldı. Korkunç olayda 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Aqua parkta elektrik kaçağı faciası: 5 kişi öldü
16px
24px
23.06.2017 18:18
ABONE OLgoogle

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki bir eğlence havuzunda elektrik akımına kapılan 5 kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Şerefiye Mahallesi mevkisindeki bir eğlence havuzunda bulunan 3 kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle elektrik akımına kapıldı.

Durumu fark eden işletme sahibi ve oğlu, havuzdakileri kurtarmak için suya girdi. İşletme sahibi ve oğlunun da akıma kapılması üzerine, çalışanlar durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri havuzda bulunan 5 kişiyi çıkararak yaptıkları kontrollerde hayatlarını kaybettiklerini tespit etti. Olayda yaralanan bir kişi ise Akyazı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise incelemenin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Yaşamını yitiren Mert Kalıç'ın işletmeciliğini dayısının yaptığı havuza arkadaşlarıyla birlikte yüzmeye geldiği, Gökay Yıldırım'ın elektrik akımına kapılmasının ardından arkadaşlarının ve havuz işleten Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya'nın suya atladıkları ve akıma kapıldıkları belirlendi.

Jandarmaya ifade veren Zafer Kerim ise ayağını havuza soktuğunda elektrik akımına kapılınca kendini geri çektiğini hemen şartelleri kapattığını söyledi. Bu arada 5 kişinin ölümünün ardından vatandaşlar Akyazı Devlet Hastanesi'nin önüne akın etti. Yakınlarını kaybedenler fenalık geçirirken, büyük üzüntü yaşandı.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE FACİANIN NEDENİ KABLOLAR

Jandarma, elektrik akımına kapılan 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuzda incelemelerde bulunurken, tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanında her yerde kablolar görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı tahmin edildi.

KAÇAK AKIM RÖLESİ YOKTU

Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay yerinde jandarma ekiplerinin incelemesi sürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde