Apple ve IBM sigortanızı attırabilir

Apple ve IBM sigortanızı attırabilir

Artık Apple kullanıp sağlıksız yaşayan, sigorta priminin artmasına katlanacak

Apple ve IBM sigortanızı attırabilir
16px
24px
15.04.2015 05:56
ABONE OLgoogle
IBM ve Apple taşınabilir cihazlarla toplanan sağlık bilgilerini doktorlar, sigorta şirketleri ve araştırmacılarla paylaşmak için ortak projeler üzerinde çalışıyor. IBM bunun için ‘IBM Watson Health’ adı altında bir de şirket kurdu. Artık Apple kullanıp sağlıksız yaşayan, sigorta priminin artmasına katlanacak

Cep telefonu veya giyilebilir cihazlar üzerinden toplanan sağlık bilgileri pek çok girişimcinin iş planının merkezinde bulunuyor. Henüz yeni oluşmakta olan ve büyüklüğünün milyar dolarlarla ifade edildiği sektöre ilgi hızla artıyor. ABD’li teknoloji şirketi IBM de geçtiğimiz günlerde duyurduğu planlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Buna göre şirket sahibi olduğu Watson yapay zekâ şirketiyle dijital sağlık bilgilerini işlemek için ortak bir platform oluşturuyor. Bu bağlamda şirket Apple’ın iPhone ve Apple Watch gibi cihazların üzerinden topladığı ve toplayacağı sağlık verilerini pazarlamaya hazırlanıyor.

ORTAKLAR GÜÇLÜ

IBM ve Apple bu operasyon kapsamında Johnson & Johnson ve tıbbi cihaz üreticisi Medtronic’le de ortaklık yapacak. Şirket bunun için veri analiz şirketi Explorys ve Phytel’i satın alarak ‘IBM Watson Health’ adı altında yeni bir şirket kurdu. 2000 kişinin çalışacağı şirket milyonlarca Apple kullanıcısının nabız, yürüyüş, kalori yakma seviyesi, koşu, yürüme ve kolesterol seviyesi gibi bilgileri toplayacak. Bu verilere doktorlar, hastaneler, sigorta şirketleri ve araştırma kuruluşları da erişebilecek. Açıklamalara göre dünya çapında toplam 700 milyon iPhone kullanıcısının söz konusu hizmet için potansiyel olabileceği belirtiliyor. Sistemin bu haliyle hayata geçmesi halinde sağlıksız yaşayıp kötü beslenenlerin sigorta primlerinin hızla artması gündeme gelecek.

MALİYETLER DÜŞÜŞE GEÇECEK

Şirketler dijital sağlık bilgilerinin doktorlar, hastaneler ve sigorta şirketleri ile paylaşılmasıyla özellikle ABD’nin çığ gibi artan sağlık harcamalarında maliyetlerin düşeceğini ileri sürdü.

700 MİLYON POTANSİYEL VAR

IBM, sağlık verilerinin değerlendirilmesi kapsamında elinde 50 milyon ABD’linin sigorta bilgilerinin bulunduğu Explorys şirketini satın aldı. Şirket sistemin küresel çapta başarıya geçmesi için Apple’ın sağlık verilerini paylaşmaya gönüllü toplam 700 milyona ulaşan kullanıcı potansiyeline güveniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde