Apple'dan Uber'e şok fırça

Apple'dan Uber'e şok fırça

Apple ile Uber restleşmesinin detayları ortaya çıktı

Apple'dan Uber'e şok fırça
16px
24px
24.04.2017 12:10
ABONE OLgoogle

Apple'ın katı gizlilik kurallarını ihlal ederek kullanıcılarını takip etme yoluna giden Uber'in Apple'dan fırça yediği öğrenildi. Apple CEO'su Tim Cook'un, Uber'i App Store'dan çıkarmakla tehdit ettiği ifade ediliyor.

Uber, Apple'ın 'Fingerprint' olarak adlandırılan ve kesinlikle yasakladığı yöntemi kullanmakla suçlanıyor.

iPhone'lardaki bir açıktan faydalanarak kullanıcılarını izleme yoluna giden Uber, Apple'ın CEO'su Tim Cook'tan fırça yedi. Cook'un 2015 yılında Uber'in kurucusu Travis Kalanick'i yanına çağırarak azarladığı ve Uber'i Apple Store'dan silmekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

New York Times'ın ortaya attığı iddia bir anda gündeme bomba gibi düştü. NYT'nin teknoloji muhabiri Mike Isaac'in 'Uber CEO'su ateşle oynuyor' başlığıyla yayımladığı haber büyük ses getirdi. Haberin detaylarına inildiğinde Apple ile Uber arasında iplerin kopma noktasına geldiği ortaya çıktı.

Bildiğimiz üzere Apple, uygulamaların silindikten sonra iPhone'larda kullanıcıları takip edecek herhangi bir parçasının kalmasını istemiyor. Habere göre Uber, Apple'ı aldatarak bunu aştı ve uygulama silinse dahi kullanıcıları takip etmenin bir yolunu buldu.

Bu durumun ortaya çıkmasının ardından Apple CEO'su Tim Cook'un çok sinirlendiği ve bizzat Uber'in kurucusu Travis Kalanick'i yanına çağırdığı ifade ediliyor. Apple CEO'sunun Kalanick'e 'Kurallarımızdan bazılarını ihlal ettiğinizi duyuyorum' diye çıkıştığı ve sonrasında bu hilekarlığı durdurmazlarsa Uber'i App Store'dan tamamen kaldırmakla tehdit ettiği ortaya çıktı.

Polisten Uber kullanan yolcuya 281 TL para cezası

Bildiğimiz üzere dünya çapında milyonlarca iPhone kullanıcısı bulunuyor. Uber'in App Store'dan kaldırılması, söz konusu uygulama için sonun başlangıcı olabilir. Apple da bu gücün farkında olduğundan dolayı Uber'i kurallara uygun çalışmaya devam etmesi için uyarmış.

Söz konusu bu görüşmenin ardından Uber'in güncellenerek kural dışı kodların uygulamadan çıkarıldığı ifade ediliyor. Lakin yine de Apple gözünü Uber'den ayırmıyor. En ufak bir güvenlik ihlalinde Uber'in App Store'dan çıkarılmakla karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde