Apple'dan Türk çalışana çılgın maaş

Apple'dan Türk çalışana çılgın maaş

​Teknoloji devi Apple'ın İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu Center'da açacağı mağazada 100 çalışanla hizmete girecek.

Apple'dan Türk çalışana çılgın maaş
16px
24px
05.04.2014 09:35
ABONE OLgoogle
Teknoloji devi Apple'ın İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu Center'da bugün açacağı mağazada 100 çalışanla hizmete girecek. Ancak mağaza hakkında merak edilen sorulardan biri dünyanın en değerli teknoloji şirketi olan Apple'ın Türkiye'deki çalışanlarına verdiği maaş oldu.

Aldığımız bilgilere göre Apple'ın Türkiye mağazasında çalışan satış elemanları ortalama 2 bin 400 lira maaş alıyor. 'Genius' olarak adlandırılan işletim sistemi ve donanım konusunda uzman olan çalışanların maaşlarıysa yaklaşık 3 bin 200 lira civarında bulunuyor.

Apple'ın Türkiye'deki çalışanlarına ödedikleri rakamıla, diğer teknoloji mağazaları arasında önemli bir fark bulunuyor. Türkiye'deki bir teknoloji mağazasında satış elemanı olarak çalışan biri yaklaşık 1600 lira civarında maaş alıyor.

BELLİ ÜNİVERSİTELER VAR

Apple'ın çalışanlarını işe alırken üzerinde durduğu noktalardan biri eğitim ve eğitim alınan okul olarak ifade ediliyor. Özellikle genius pozisyonunda çalışanların üniversitelerin bilgisayar veya elektronik mühendisliği bölümlerinde okuması belirtiliyor.

Buna ek olarak Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olanların Apple'a iş başvurusu yapabildiği de öne sürülüyor. (Ahmet Can/Hürriyet)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde